"Ordu'nun metropol şehir olmasında en büyük engel, çevre yolunun yapılmaması"

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, "Ordu'nun geleceğin metropol şehri olma yolundaki en büyük engeli çevre yolunun bir türlü yapılmamas

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, "Ordu'nun geleceğin metropol şehri olma yolundaki en büyük engeli çevre yolunun bir türlü yapılmamasıdır. Bu yolun acilen yapılması gerekir." dedi.

Ordu'da yaşanan trafik ve hava kirliliğinin bir an önce sona ermesi için çevre yolunun acilen yapılması gerektiğini dile getiren Yüce, "Hızla büyüyen şehrimiz Ordu geleceğin metropol şehri olma yolundaki en büyük engel çevre yolunun bir türlü yapılmamasıdır. Ordu'da son yıllarda nüfus artışı yaşanmaktadır. Bu nüfus artışının beraberinde konut ihtiyacını ortaya çıkartmış şehrimize son 6 yılda yaklaşık on bin yeni konut yapılmıştır. Yeni yerleşim bölgeleri hızlı bir şekilde kurulmuş ve halen konut inşaatları devam etmekte ve her geçen gün yeni konutlar sitelerin kurulması için çalışmalar devam etmektedir." dedi.

'Bu göstergeler bakıldığında şehrimiz Ordu'nun kuruluşundaki birkaç mahalleden ibaret değildir' diyen Yüce, şöyle konuştu: "Ordu 150 bin nüfusu ile üniversitesi ile büyüyen bir şehirdir. Şehir merkezin tam ortasından geçen uluslar arası yol şehir içi ulaşımı zorlaştırdığı gibi her geçen gün insan yaşamındaki tehlikeyi de arttırmaktadır. 21 inci yüzyılda yaşadığımız modern dünyamızın en hızla büyüyen ülkelerinden biri olan ülkemizin güzel şehri Ordu'nun modernlikten ve çağdaşlıktan nasibini almaması bu şehirde yaşayanlar için büyük talihsizliktir. Şehrimizin yaşanabilir çağdaş modern bir il olabilmesi için çevre yolu bir an önce acilen yapılmalıdır."