Norveçli kadının cesedi 4 gündür hastane morgunda bekliyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde yalnız yaşadığı evinde felç geçirmiş halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Norveçli kadının ce

Antalya'nın Alanya ilçesinde yalnız yaşadığı evinde felç geçirmiş halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Norveçli kadının cenazesi, 4 gündür hastane morgunda bekliyor. Hastane yönetimi, ölüm haberinin konsolosluk kanalıyla bildirildiği kızının, yarın Antalya'ya geleceğini açıkladı.

Hasta olduğu gerekçesiyle ülkesindeki doktorların sıcak bölgede yaşamasını tavsiye etmesi üzerine 15 yıl önce Alanya'ya yerleşen Norveçli Merete World (50), tansiyon rahatsızlığı nedeniyle son birkaç aydır ilaç kullanmaya başladı. Komşularının iddialarına göre, yalnız yaşadığı evinde felç geçiren Merete World, telefonun şarjı bitince kimseye haber veremedi. 3 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Merete World'u telefonla arayan Norveç'teki kız kardeşi, ablasına ulaşamayınca, evin altındaki eczacıyı aradı.

Eczacı Selahattin Uğurkutu'nun durumu polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler, çilingir yardımıyla eve girdi. Polislerle birlikte gelen 112 acil servis ekipleri yaşlı kadını kanepede uzanmış vaziyette ve elinde şarjı bitmiş telsiz telefonla buldu.

Kısmi felç geçirmesinden dolayı yerinden kıpırdayamayan World, evinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Özel Can Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin tomografisini çekilen World'un beyin damarlarındaki tıkanıklıktan dolayı kısmi felç ve aynı zamanda kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Yoğun bakımda 6 gün kalan World, geçtiğimiz Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Hastaneye sevk edildikten sonra ülkesinden herhangi bir yakınının gelerek yardımcı olmadığı World, 6 gün boyunca Özel Can hastanesinde yaşam mücadelesi verdi. Cumartesi günü hayatına kaybeden World'ün cenazesini almaya bugüne kadar gelen olmadı.

Norveçli kadının akciğer rahatsızlığı ve beynindeki damar tıkanıklığına bağlı olarak geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiğini belirten Can Hastanesi Başhekimi Doktor Mehmet Yıldız, Norveç Konsolosluğu'na World'ün ölüm haberini verdiklerini söyledi.

Konsolosluk tarafından aranan World'ün kızının yarın Antalya olacağı şeklinde bilgi aldıklarını belirten Dr. Yıldız, cenazenin cumartesi gününden beri hastane morgunda bekletildiğini kaydetti

Norveçli kadının oturduğu apartmanın yöneticisi Aylin Çetinkaya da, World'un 3 gün kendisinden haber alınamadığı ortaya çıktıktan sonra polise haber verdiklerini söyledi. Çetinkaya, "World'un ölmesine çok üzüldüm. 6 gün boyunca yaşam mücadelesi verdi. Ülkesinde yaşayan kızı veya herhangi bir yakını şu ana kadar gelmedi. Ölmesinden sonra da yakınlarına haber verilmesine rağmen 'almaya gelen olmamış' diye duyduk. Bu çok üzücü bir durum." diye konuştu.