Malatya'da 'Basın İstişare Toplantıları' başladı

Malatya Belediyesi Kültür AŞ tarafından organize edilen Basın İstişare Toplantıları'nın ilki gerçekleştirildi. Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, a

Malatya Belediyesi Kültür AŞ tarafından organize edilen Basın İstişare Toplantıları'nın ilki gerçekleştirildi. Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, amaçlarının en güzel şekilde Malatya'yı tanıtmak olduğunu ifade etti.

Basının kamuoyunun bilinçlenmesinde önemli bir köprü görevi gördüğünü anlatan Nalçacı, "Malatya Belediyesi Kültür AŞ olarak medyanın gücünü çok iyi biliyoruz. Bu yüzden 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ile ilgili olarak 'Ortak Akıl Çalışması' programı içinde ilk istişare toplantısını sizlerle gerçekleştiriyoruz. Bir işe başlarken başlangıç çok önemlidir. Bizler bunun farkındayız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 'Ben' eksenli çalışmayı bir tarafa bırakarak 'Biz' eksenli çalışmayı tercih ettik. Şirket çalışanları ile başladığımız ve hemen hemen her gün gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantıları yanı sıra yine bu kapsamda yazılı raporlar ile bilgilerimizi kalıcı hale getirdik." dedi.

Geçen yıl iki ekiple yürüttükleri Tarım Fuarı stant satışını bu sene beş koldan yaptıklarını kaydeden Nalçacı, "Bu ekiplerimizle Malatya'da gezilmedik, görüşülmedik firma bırakmayacağız. Erken başladık diye ufak tefek tepkiler aldık. Buradaki maksadımız; Malatya'daki görüşmeleri erken bitirerek bölgeye açılmak. Çünkü Malatya Tarım Fuarı olayını bitirdik. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Tarım Fuarı adı altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl özellikle Suriye Kuzey Irak, İran, Lübnan ve Doğu ve Güneydoğu'da bulunan komşu ülkelerimizden firmalar getirerek Malatyalı çiftçilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Diğer bir erken başlama sebebimiz ise büyük firmalar 12. ayda reklam bütçelerini belirleyecek olması. Önceki fuarlarda bu firmalarımız geç kalındığını ifade ederek erkenden bütün bilgilerin ve dokümanların ellerinde olmasını istediler. Biz de bu sebepten dolayı 2011 yılında yapacağımız bütün fuarların afişlerini, dosyalarını, davetiyelerini, kataloglarını ve sözleşmelerini hazırladık. İlk etapta da Tarım Fuarı stant satışlarına başladık. İlerleyen günlerde daha da yoğunlaşarak Malatya ayağını bitirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"TÜKETİCİ KONUMUNDAN KURTULUP ÜRETİCİ KONUMA GEÇMEMİZ LAZIM"

Tarım Fuarı'nın neden önemli olduğunu ve bunun üzerine neden bu kadar düştüklerini kaydeden Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, gelişmiş bir Türkiye için vatandaşların tüketici konumdan kurtulup üretici konuma geçmesi gerektiğini söyledi. Kültür AŞ'nin de bu bilinçle çalışmalarına hız verdiğini ifade eden Nalçacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Neden Tarım Fuarı'na önem verdiğimizi açıklayacak olursak eğer; tüketici konumdan üretime geçmek istediğimiz içindir. Üretim, sanayi yanı sıra tarımdadır. Bir kuruluşta asgari ücret ve sigorta ile çalışarak zaman kaybetmektense elimizde bulunan topraklarımızı işlemek daha hayırlıdır. Geleceğimize yatırım yapmak istiyorsak mutlaka tarımı devam ettirmemiz gerekmektedir. Bu noktada Kültür AŞ olarak bizlere düşen en büyük görev teknolojiyi çiftçimizle tanıştırmaktır. Teknoloji üreten çiftçiye ulaşmak isteyecek üretici çiftçimiz ise teknolojiyi bilmek isteyecektir. Bizde her ikisini buluşturarak geleceğin Türkiyesi'ni inşa etmiş olacağız. Biz buna Malatya ile başlamak istedik. İmkanlarımız çerçevesinde Tarım Fuarı'nı bu yıl bölgeyi kapsayacak şekilde düzenleyeceğiz. Daha sonra Türkiye geneli ve son olarak ta uluslararası boyutlara taşımaya çalışacağız. Burada bunları başarabilmemiz için medyanın gücüne ihtiyacımız var. Onların fikirlerine ihtiyacımız var. Hep beraber elbirliği ile Malatyamızın tanıtımının yanı sıra tarıma da büyük destek sağlamış olacağız."

Kültür AŞ toplantı salonunda yapılan toplantıda, 2011'de düzenlenecek 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Yapı ve Dekorasyon Fuarı, 19. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı, Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı, Malatya Belediyesi Kültür AŞ Mehter Takımı'nın Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı konuları tartışıldı. Toplantıya, Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, Kültür AŞ İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Özbey, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Ali Cengiz, İHADER Malatya Şube Başkanı Murat Çelik, TV Malatya Genel Yayın Yönetmeni Bülent Yalvaç, TV Malatya Haber Daire Başkanı Rıfat Gökçe, Güneş TV Haber Daire Başkanı Ali Aladağ, ER TV Genel Yayın Yönetmeni Mikail Pelit, ER TV Haber Daire Başkanı Selahattin Bayrak, Yeni Malatya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kayhan İnce, Taraftar Dergisi Halkla İlişkiler Müdürü Murat İpekten, Bakış Gazetesi'nden Gürhan Selan ve Vuslat TV'den Mehmet Kılıç katıldı.