Küçük Asım Sağlığına Kavuştu

Bursa'da, oynarken kolunu sandalyeye çarparak kıkırdak kemiği kırılan ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 386

Küçük Asım Sağlığına Kavuştu
Bursa'da, oynarken kolunu sandalyeye çarparak kıkırdak kemiği kırılan ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 386. sırada yer verilen çocuk, İl Sağlık Müdürlüğü'nün teşebbüsüyle ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.
Bursa'da oturan Müge- Nedim Bakır çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Asım Efe Bakır, geçen nisan ayında oyun oynadığı sırada sağ kolunu sandalyeye çarptı. Ailesi tarafından hemen Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürülen Efe'nin yapılan ilk kontrollerinin ardından kıkırdak kemiğine kırık tespit edilerek kolu alçıya alındı. Çocuklarının kolunun iyileşmemesi üzerine Bakır çifti Efe'yi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Ortopedi Servisi'ne götürdü. Ancak hastane yetkilileri, Çocuk Ortopedi Servisi'nde bulunan 2 ameliyathaneden birinin tadilat sebebiyle kapalı olduğunu, diğerinin çalıştığını ve önlerinde 385 kişinin bulunduğunu belirtti.
3 yaşındaki Asım Efe Bakır'ın durumunu öğrenen Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, vakit kaybetmeden aileyle irtibat kurarak harekete geçti. Aileden Asım Efe'nin durumu hakkında bilgi alan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarıyla iletişime geçti. Ameliyatı gerçekleştirecek olan Prof. Dr. Bartu Sarısözen ile de görüşen yetkililer, Asım Efe'nin belirtilen tarihten daha önce ameliyat olabileceğinin kararlaştırılmasının ardından aileye müjdeyi verdi. 1 Kasım tarihinde Tıp Fakültesinde yatışı yapılan 3 yaşındaki Asım Efe, 2 Kasım tarihinde Prof. Dr. Bartu Sarısözen'in gerçekleştirdiği ameliyat ile sağlığına kavuştu.
Kısa sürede taburcu olan Asım Efe, şimdi evinde etrafına gülücükler dağıtıyor. Kolunun hiç acımadığını söyleyen Asım Efe, kendisine yardımcı olan doktor amcalarına da teşekkür etti. Kendisini evinde ziyaret eden Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sibel Pasin'in getirdiği oyuncak ile oynayan minik Efe, alçılı koluna aldırmadan eski günlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
"Olayı duyduğumuz gibi Sağlık Müdürlüğü olarak aileye yardımcı olmalıyız diye düşündük" diyen Dr. Pasin, "Tıp Fakültesi'yle sürekli görüşmeler yaptık. Gelişmeler hakkında aileye bilgi verdik. Bu süreçte Prof. Dr. Bartu Sarısözen'in de büyük katkısı var. Aileyle görüştükten sonra çocuğu kısa sürede ameliyata almayı kabul etti. Başarılı geçen ameliyatın ardından Asım Efe'nin sağlığına kavuşması bizleri sevindirdi. Minik yavrumuzun etrafına neşe saçmasını sağlayarak , ailesinin yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize" dedi.
Oğlunun sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen baba Nedim Bakır, "Oğlumuzun durumunu öğrenen Sağlık Müdürlüğü yetkilileri bizleri bir an olsun yalnız bırakmadı. Oğlumun verilen tarihten önce tedavi olacağını öğrenince çok mutlu oldum. Oğlum şimdi sağlığına kavuştu. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Başta Sağlık Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere ameliyatı yapan Prof. Dr. Bartu hocamıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Anne Müge Bakır ise, zor günlerin geri kaldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Bakır, çocuğunun sağlığına kavuşması için emeği geçen herkese teşekkür etti.