KSO Başkanı Zeytinoğlu; Sanayi üretim endeksindeki artış olumlu

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayi üretim endeksindeki yüzde 10,4'lük büyümenin olumlu olduğunu söyledi. Zeyti

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayi üretim endeksindeki yüzde 10,4'lük büyümenin olumlu olduğunu söyledi. Zeytinoğlu, "Bizim 2010 tahmini büyüme rakamı yüzde 8." dedi.

Açıklanan Eylül ayı sanayi üretim endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 artarak bu ay da iyi bir performans sergiledi. Ortaya çıkan rakamı değerlendiren Zeytinoğlu, bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 1 oranında gerileme görüldüğünü açıklayarak, bayram tatili göz önüne alındığında gerilemenin önemsenmeyecek değerde olduğunu ifade etti.

Zeytinoğlu, "Üretimdeki büyüme 2008 yılının aynı ayına göre yakın bir oranda çıkmıştır. Kapasite kullanım oranları ve sanayi üretim endeksi verileri değerlendirildiğinde, hükumetin orta vadeli programda 2010 yılı için öngördüğü yüzde 6,8'lik büyüme tahminine karşın, bizim tahminimiz yüzde 8'in üzerinde olacağı yönündedir." dedi.