İKT, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşa etme kararını kınadı

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İsrail hükümetinin Batı Şeria'daki Ariel yerleşimi olarak adlandırılan 800 yeni

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İsrail hükümetinin Batı Şeria'daki Ariel yerleşimi olarak adlandırılan 800 yeni evin inşaa kararının ardından Doğu Kudüs'te bin 300 evin daha inşasına izin vermesi üzerine bir kınama yayınladı. İKT Genel Sekreteri, İsrail'in bu kararının sadece Filistin halkının elden alınamaz haklarını etkilemediğini aynı zamanda uluslararası kanunlar ve 4. Cenevre Konvansiyonu maddelerinin de çirkin bir ihlali olduğunu ifade etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, İsrail'in topraklar hususunda yeni ve farklı bir gerçekliği empoze ederek yeni binalar yerleştirmesi ve kutsal Kudüs şehrini Yahudileştirerek izole etmesi yoluyla uluslararası hukuku çiğneme konusunda gösterdiği bu çabanın uluslararası meşruiyete karşı bir meydan okuma olduğunu söyledi.

Genel Sekreter İhsanoğlu, Ortadoğu Dörtlüsü'ne ve uluslararası topluma, Filistin halkının esas haklarının ihlalini ve İsrail'in yeni yerleşimlerin inşaatlarına devamını engellemesi çağrısında bulundu.