Çorlu'ya Kadın Sığınma Evi Ve Aşevi Yapılacak

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, son yapılan meclis toplantısında ilçeye kadın sığınma evi, aşevi ve yer altı otoparkı yapılması için oy birliği ile karar alındığını söyledi.

Kasım ayı olağan meclis toplantısında imar komisyon raporlarını görüşen meclis üyeleri komisyonun raporlarını oy birliği ile kabul etti. Kabul edilen kararlar arasında Çorlu'ya kadın sığınma evi, aşevi, yer altı otoparkı ve yeni bir mezarlık yapılması da yer aldı. İmar komisyonu raporlarını okuyarak meclis üyelerinin onayına sunan komisyon başkanı Nazmi Aydoğmuş, Reşadiye Mahallesi'nde Cumhuriyet Parkı ile Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu yakınlarında 2 bin 400 metrekarelik belediyeye ait bir parsel
bulunduğunu ve parselin konut alanından Belediye Hizmet alanına dönüştürülmesinin ardından buraya aşevi yapılacağını söyledi. Aydoğmuş: "Belediyemizin sosyal yardım projelerinde yer alan aşevini buraya yapmak için planlarda değişiklik yapılması gerekiyor. Bu parsel aşevi projesi için plan değişikliği ile belediye hizmet alanı olarak değiştirilecek" dedi. Kısa konuşmanın ardından meclis üyeleri kararı oy birliği ile kabul etti.
Kazımiye Mahallesi 721 ada 153 parsele kadın sığınma evi yapılmak maksadıyla mevcut konut alanının sosyal kültürel tesis alanına dönüştürülmesi ile ilgili talebi de oylayan meclis üyeleri bu kararı da oy birliği ile kabul etti. İmar komisyonu başkanı Nazmi Aydoğmuş, kadın sığınma evinin Çorlu`nun nüfusuna karşılık gelen bir bina olarak yapılacağını söyledi.
Muhittin Mahallesi park alanının park ve yer altı otoparkı alanına dönüştürülmesini de öneren imar komisyonunun bu önerisi de oy birliği ile kabul edildi. Galatasaraylılar Derneği'nin işletmiş olduğu park alanı ve TREDAŞ'tan Çorlu Belediyesi'nin satın aldığı alanın mevcut planlarda park alanı olarak işlendiğini söyleyen Nazmi Aydoğmuş, "TREDAŞ`tan satın aldığımız alan 848 metre kare belediyenin mülkiyetinde olan alan da 1929 metrekaredir. Birlikte değerlendirilmesi ile merkezdeki otopark sorununa yakın
zamanda yer altı otoparkı ile ihtiyaca cevap verecek. Santralin olduğu yere yer altı otoparkı yapacağız" şeklinde konuştu.
Mezarlıklar Müdürlüğü'nün yazısına da cevap verdiklerini belirten Aydoğmuş: "Reşadiye Mahallesinde yeni mezarlık yapılması için çalışmalar var. Mevcut mezarlıklarımızda sadece 6 bin adet gömüye cevap verecek mezar yeri kaldı. Çorlu`nun artan nüfusu da göz önüne alındığında önümüze çıkabilecek mezar alanı sorununu şimdiden çözebilmek için Türkgücü Köyü`ne giden yol üzerinde mülkiyeti hazineye ait olan 170 dönümlük bir alanda mezarlık planlarının işlenmesi düşünüldü. Bir sonraki etapta da kısmi olarak
hazineye ait 470 dönümlük ikinci etap mezarlık düşüncemiz var. Bu alan 16 bin 500 gömüyü konumlandıracak bir alana sahip daha sonra da 49 bin gömüye cevap verecek durumdadır" diye konuştu.