Büyükelçi Eşleri Mantı Açmasını Öğrendi

Ankara'da bulunan büyükelçi ve diplomat eşleri, Türk-Asya-Pasifik-Eurasia-Kafkas (TASPEK) Ülkeleri Bayanlar Grubu'nun organizasyonunda mantı açmasını öğrendi.

Türk, Asya, Pasifik, Avrasya ve Kafkas ülkeleri arasında kültür alışverişini geliştirmeyi amaçlayan TASPEK, tarihi Kamil Paşa Konağı'nda mantı günü düzenledi. Mantı gününde oklava ile hamur açan büyükelçi eşleri, daha sonra küçük parçalara kesilen hamurun içine kıyma doldurdu. Endonezya Büyükelçisi'nin eşi Nina Garnijanto, "İlginç bir yemek. Yapması kolay ama zahmetli. Tarifini aldım, evde eşime yapacağım" diye konuştu.
Pakistan Büyükelçisi'nin eşi Naila Azizeddin ise, "Siz çok küçük hamurdan mantı yapıyorsunuz. Biz ise daha büyük hamurdan mantı yapıyoruz. Sizin mantıyı yapmak zor ve sabır istiyor" dedi.
Yapılan mantıları afiyetle yiyen büyükelçi eşleri, daha sonra aşure yediler. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, büyükelçi eşlerini Altındağ'da ağırlamaktan memnun olduğunu, restore çalışmalarını hem Ankaralı hem de dışarıdan gelenler için yaptıklarını ve çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
TASPEK Ülkeleri Bayanlar Grubu Başkanı Betül Turan da, bu tür etkinliklerle kültürler arasında etkileşimi sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Turan, "Bugün burada geleneksel yemeğimiz olan mantıyı yaptık. Mantının yapılmasını gördüler. Aşurenin tarifini İngilizce olarak aldılar. Onlara kendi ülkemizin kültürünü tanıtmak için çalışıyoruz" dedi.