Bostaniçi Beldesinden Mahalle Sayısı 5'e Yükseltildi

Van'ın Bostaniçi Belediye Meclisi, aldığı kararla beldede bulunan mahalle sayısını 4'ten 5'e çıkarırken, yeni mahalleye ise Serhat ismi verildi.

Bostaniçi Beldesinden Mahalle Sayısı 5'e Yükseltildi
Belde nüfusun sürekli artması üzerine belediye meclisi tarafından yeni düzenlemeye gidildi. Belediye meclisi son yaptığı toplantıda, 4 olan mahalle sayısını 5'e çıkarma kararı aldı. Yeni kurulan mahalleye Serhat ismi verilirken, belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda nüfusu büyük artış gösteren Gündoğdu Mahallesi iki mahalle haline getirildi. Belediye meclisi tarafından alınan kararın valilik tarafından da onaylandığı belirtildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, daha iyi hizmet götürme açısında böyle bir karar aldıklarını dile getirdi. Özelikle halktan gelen talepler doğrultusunda mahalle sayısını artırdıklarını kaydeden Ergüneş, "Bazı mahaller aşırı derecede büyümüştü. Bu hizmet açısında da sıkıntılara neden oluyordu. Bunun için halktan gelen öneriler üzerine biz de böyle bir karar aldık. Kararı Van Valiliği'ne gönderdik. Valilik tarafından aldığımız karar onaylandı" dedi.