"Aile hekimlerinin eleştirilmesini anlayamıyoruz"

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu, "Aile hekimlerine, memnuniyet bildirimi yapılmasına rağmen maalesef eksik bilgi ile eleşt

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu, "Aile hekimlerine, memnuniyet bildirimi yapılmasına rağmen maalesef eksik bilgi ile eleştirilmesini anlayamıyoruz." dedi.

Yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, Türkiye'de 2005'te başlayan, 69 ilde devam eden aile hekimliği uygulamasının kasımda İstanbul'da uygulanmaya başlamasından sonra eleştirilerin artmasına dikkat çekildi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu açıklamasında şu görüşlere yer veğrildi: "1 Kasım'dan sonra kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bazı açıklamaların net bir dille yeniden yapılması kaçınılmaz olmuştur. 2005 senesinden bugüne, aile hekimlerinin hizmet sunduğu kitle giderek artmış ve bugün itibariyle 44 milyon 600 bin kişi aile hekimliği uygulamasından faydalanmaktadır. Bu süreçte 13 bin 588 adet aile hekimi görev yapmış ve halkın memnuniyeti defalarca yapılan memnuniyet anketleriyle pek çok ortamda dile getirilmiştir. Nedendir bilinmez İstanbul geçiş süreci sonrası özellikle aile hekimi olarak görev yapan doktorları ağır cümleler ile eleştiren yazılara rastlanmaktadır. Bu yazılar içinde gerek hasta sayısı gerek doktorların eğitimi, gerek ihtisas alanları gibi çok farklı, ancak kamuoyunun sağlığını sorumluluk edinmiş doktorlarımız, acımasız bir dille ve maalesef eksik bilgi ile eleştirilmiş, eleştirilmeye devam etmektedir."

Açıklamada, AHEF olarak halkın gözünde küçük düşürücü ibareler vb. her türlü eksik bilgiye dayalı olumsuz yaklaşımların hukuksal süreç ile takip altına alınacağı kaydedildi.