3 yaşındaki Asım Efe, kolunu kullanabilecek

Bursa'da sandalyeye çarptığı kolunda kıkırdak kemiği kırılan 3 yaşındaki Asım Efe Bakır, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu ameliyat ola

Bursa'da sandalyeye çarptığı kolunda kıkırdak kemiği kırılan 3 yaşındaki Asım Efe Bakır, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu ameliyat olarak sağlığına kavuştu.

Bursa'da oturan Müge- Nedim Bakır çiftinin 2 çocuğundan biri olan Asım Efe Bakır, geçtiğimiz Nisan ayında oyun oynadığı sırada sağ kolunu sandalyeye çarptı. Ailesi tarafından Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürülen Efe'nin yapılan ilk kontrollerinin ardından kıkırdak kemiğine kırık tanısı konulup kolu alçıya alındı. Çocuklarının kolunun iyileşmemesi üzerine Bakır çifti, Efe'yi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Ortopedi Servisi'ne götürdü. Ancak hastane yetkilileri, Çocuk Ortopedi Servisi'nde bulunan 2 ameliyathaneden 1'inin tadilat nedeniyle kapalı olduğunu, diğerinin çalıştığını ve önlerinde 385 kişinin bulunduğunu belirtti.

3 yaşındaki Asım Efe Bakır'ın durumunu öğrenen Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, aileyle irtibat kurarak harekete geçti. Aileden Asım Efe'nin durumu hakkında bilgi alan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarıyla iletişime geçti. Ameliyatı gerçekleştirecek olan Prof. Dr. Bartu Sarısözen ile de görüşen yetkililer, Asım Efe'nin belirtilen tarihten daha önce ameliyat olabileceğinin kararlaştırılmasının ardından aileye müjdeyi verdi. Asım Efe, 2 Kasım tarihinde Prof. Dr. Bartu Sarısözen'in gerçekleştirdiği ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Kısa bir sürede hastaneden çıkan Asım Efe, şimdi evinde etrafına gülücükler dağıtıyor. Kolunun hiç acımadığını söyleyen Asım Efe, kendisine yardımcı olan doktor amcalarına da teşekkür etti. Kendisini evinde ziyaret eden Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sibel Pasin'in getirdiği oyuncak ile oynayan minik Efe, alçılı koluna aldırmadan eski günlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Olayı duyduğumuz gibi Sağlık Müdürlüğü olarak aileye yardımcı olmalıyız diye düşündük." diyen Dr. Pasin, şunları söyledi:

"Tıp fakültesiyle sürekli görüşmeler yaptık. Gelişmeler hakkında aileye bilgi verdik. Bu süreçte Prof. Dr. Bartu Sarısözen'in de büyük katkısı var. Aileyle görüştükten sonra çocuğu kısa sürede ameliyata almayı kabul etti. Başarılı geçen ameliyatın ardından Asım Efe'nin sağlığına kavuşması bizleri sevindirdi. Minik yavrumuzun etrafına neşe saçmasını sağlayarak, ailesinin yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize."

Oğlunun sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen baba Nedim Bakır, "Oğlumuzun durumunu öğrenen sağlık müdürlüğü yetkilileri bizleri bir an olsun yalnız bırakmadı. Sürekli arayarak bizlere bilgi verdi. Oğlumun, verilen tarihten önce tedavi olacağını öğrenince çok mutlu oldum. Şimdi oğlum sağlığına kavuştu. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Başta Sağlık Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Bartu hocamıza da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Anne Müge Bakır ise çocuğunun eskisi gibi gülüp oynayabildiğini dile getirirken, zor günlerin geri kaldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Anne Bakır, çocuğunun sağlığına kavuşması için emeği geçen herkese teşekkür etti.