Kadınlara Karşı Şiddetle Mücadele Çalıştayı Antakya'da yapıldı

Kadınlara Karşı Şiddetle Mücadele Çalıştayı Antakya'da yapıldı.

Adalet Bakanlığı, Almanya Ankara Büyükelçiliği ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Tem

Kadınlara Karşı Şiddetle Mücadele Çalıştayı Antakya'da yapıldı.

Adalet Bakanlığı, Almanya Ankara Büyükelçiliği ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Temsilciliğinin işbirliğiyle düzenlenen çalıştaya, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tetkik avukatı Adnan Korkmaz, Almanya Dışişleri Bakanlığı Çalışma ve Sosyal İşler Başkâtibi Anke Siebold, Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Türkiye Temsilciliği İnsan Hakları Eğitim Programı Koordinatörü Gülden Gürsoy Ataman ile Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Malatya ve Şanlıurfa'ya bağlı cezaevi çalışanları katıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tetkik avukatı Adnan Korkmaz, eğitimli personelin, hükümlülerin sosyalleşmesinde önemli olduğuna değindi.

Korkmaz, hükümlünün suç ve davranışının farkına varılarak yeniden sosyalleşmesine teşvik edilmesi için, cezaevlerinde görev yapan personelin, hükümlünün suç ve davranışının farkına varması ve uluslararası standartlara uygun hale gelmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Çalışma ve Sosyal İşler Başkâtibi Anke Siebold ise Almanya'nın, kadına karşı şiddetle mücadele ve kadın hakları konusunda duyarlı olduğunu ve bu konulara da önem verdiğini belirtti.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Temsilciliği İnsan Hakları Eğitim Programı Koordinatörü Gülden Gürsoy Ataman da, cezaevinde çalışanları eğiterek kadına karşı şiddet ve ayrımcılığın önlenmesini hedeflediklerini söyledi. Bu konuda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Ataman, cezaevinde çalışan öğretmenlere, sosyal hizmet uzmanlarına ve psikologlara eğitim verdiklerine değindi.

Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Mersin ve Şanlıurfa ile bu illere bağlı ilçelerden cezaevi çalışanlarının yer aldığı çalıştay, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti. Bir sonraki çalıştayın Denizli ve Kayseri'de yapılacağı öğrenildi.