Filipinler, Samsun'a konsolosluk açıyor

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)'ın daveti üzerine Samsun'a gelen

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)'ın daveti üzerine Samsun'a gelen Filipinler Ankara Büyükelçisi Pedro O. Chan, gördüğü ilgiden memnun kaldı.

Yemekte konuşan Büyükelçi Pedro O. Cohen, "Samsun tarihi bir şehir. Buraya fahri konsolosluk açarak ticari ve sosyal ilişkilerimizi daha da çok geliştirmek istiyoruz. Türk Hava Yolları ile bir anlaşma yaparak iki ülke arasında daha sık uçak seferleri gerçekleştireceğiz. Filipinlerde 3 tane Türk okulu bulunmaktadır. Burada okuyan insanlarımız ile Filipinli vatandaşlarımız arasında güzel diyaloglar kurulmaktadır. Beni Samsun'a davet ederek ülkemi Türk işadamlarına tanıtma fırsatı veren KASİF Başkanı Osman Reis ve KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu'na teşekkür ederim." dedi.

KASİF Başkanı Osman Reis ise, davetlerini kırmayarak Samsun'a gelen Filipinler Ankara Büyükelçisi Pedor O. Chan'ı ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Hedeflerinin; özelde Karadeniz bölgesi, genelde Türkiye ile 90 milyon civarında nüfusa sahip adalar ülkesi Filipinler arasındaki ticari, kültürel ve ekonomik işbirliklerinin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da Filipinler'de faaliyet gösteren Türk kolejleri ve işadamları sayesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğine inandığını vurguladı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı da ziyaret eden Büyükelçi Pedro O. Chan, Samsun gezisini tamamlayarak, Ankara'ya döndü.