12 Eylül'de Ölen İlhan Erdost İçin Suç Duyurusu

Toplumsal Bellek Platformu üyeleri, 12 Eylül askeri müdahalesi döneminde yayıncı İlhan Erdost'un işkenceyle öldürülmesiyle ilgili dönemin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

12 Eylül döneminde ve sonrasında öldürülen kişilerin yakınlarından oluşan Toplumsal Bellek Platformu yanlısı grup, Ankara Adliyesi önünde toplandı. Burada yapılan açıklamada, Onur Yayınevi'nin sahibi İlhan Erdost'un 5 Kasım 1980 tarihinde gözaltına alınarak önce Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne, ardından da Mamak Askeri Cezaevi'ne gönderildiği hatırlatıldı. Erdost'un işkence sonucu öldürüldüğü belirtilen açıklamada, "İlhan Erdost davasında bahsedilen 4 er ve 1 astsubay ceza almıştır. Ancak hukuki süreç
tamamlanmış gibi görünse de kamuoyu vicdanında dava henüz bitmemiştir. Olayların arkasındaki emir-komuta ortaya çıkmadıkça ve gerçek sorumlular yargılanmadıkça adalet yerini bulmuş sayılmayacaktır. Biz bugün burada bulunanlar bu düşünceyle dönemin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Biz konuşuyorsak adalet yoktur. Kulağı olan işitsin" denildi.
Yapılan açıklamanın ardından grup, suç duyurusu dilekçelerini vermek üzere Adliye'ye girdi.