Rumlar, New York'taki üçlü görüşmeye hazır

Kıbrıs Rum Kesimi Parlamentosu AKEL Meclis Grup Sözcüsü Nikos Katsuridis, New York'ta yapılacak üçlü görüşme için Rum tarafının tüm hazırlıklarını yap

Kıbrıs Rum Kesimi Parlamentosu AKEL Meclis Grup Sözcüsü Nikos Katsuridis, New York'ta yapılacak üçlü görüşme için Rum tarafının tüm hazırlıklarını yaptığını bildirdi. Katsuridis Rum tarafının, New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas arasında yapılacak üçlü görüşmede ortaya çıkabilecek tüm olasılıklar karşısında hazırlıklı olduğunu belirtti.

Fileleftheros gazetesine mülakat veren Katsuridis, Hristofyas'ın üçlü görüşmeye oldukça iyi hazırlandığını ve ortaya çıkabilecek her türlü olasılık karşısında hazırlıklı olduğunu ifade etti. Katsuridis, Eroğlu tarafından herhangi bir uzlaşmazlık sergilenmesi durumunda Ban'ın da sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini savundu. Türkiye Eroğlu'nun takınacağı uzlaşmazlık tavrına izin vermeyeceğini de iddia eden Katsuridis böyle bir gelişmeyi öngörmediğini belirtti.

Yapılacak görüşmede Ban'ın aklında neler bulunduğunu bilmediğini belirten Katsuridis, Hristofyas'ın tezinin net olduğunu; zaman takvimlerini, herhangi bir hakemlik şeklini, kararların öngördüğünün dışında bir prosedürü kabul etmeyeceklerini de söyledi.