Sivas'ta 5. Uluslararası Aşıklar Bayramı

5. Geleneksel Uluslar arası Aşıklar Bayramı Sivas'ta kutlanmaya başlandı.

Sivas'ta 5. Uluslararası Aşıklar Bayramı
İlki 1931 yılında Sivas'ta düzenlenen Aşıklar Bayramı'nın 5'incisi yurt içi ve yurt dışından toplam 57 aşığın katılımıyla Ticaret ve Sanayi Odası'nda başladı. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapılan 5. Uluslar arası Aşıklar Bayramı'nda konuşan Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, aşıklık kültürünün yüzyıllar boyunca milli kültürde barındığını ifade ederek, "Türk aşıklık geleneği UNESCO tarafından insanlığın ortak mirası olarak kabul edilmiştir" dedi.
Kendisine Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten sonra söz verilmesinin yanlış olduğunu belirten Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise "Sanırım bir yanlışlık oldu" diyerek başladığı konuşmasında aşıkların önemine değindi.
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ise Aşıklar Bayramı'na gösterilen ilginin az olduğunu söyleyerek, "Salonun terk edilmiş gibi görünmesinden duyduğun üzüntüyü ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan açılış konuşmaların ardından Aşıklık Geleneği'nde bulunan 'Aşıkların Selamlama' programı ile 5. Geleneksel Uluslar arası Aşıklar Bayramı devam etti. Bayramın Ticaret ve Sanayi Odası'nda üç gün boyunca sabah saat 09:00-24:00 saatleri arasında devam edeceği bildirildi. 5. Uluslar arası Aşıklar Bayramı'na Sivas Vali Vekili Kemal Şahin, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Garnizon Komutanı Muammer Bayram, aşıklar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bu yıl beşincisi yapılan Uluslar arası Geleneksel Aşıklar Bayramı'na Azerbaycan'dan 2, Kazakistan'dan 1 olmak üzere Sivas ve Sivas dışından toplam 57 aşık katıldı.