Kickboksda Avrupa şampiyonu olan SDÜ öğrencisi ödüllendirildi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Öğrencisi Milli Sporcu Yeliz Koblay, Kickboks'da elde ettiği şamp

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Öğrencisi Milli Sporcu Yeliz Koblay, Kickboks'da elde ettiği şampiyonluktan dolayı ödüllendirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Amfisi'nde dün düzenlenen törende, Azerbaycan'ın Bakü kentinde 18-24 Ekim 2010 tarihlerinde düzenlenen Kickboks turnuvasında Avrupa şampiyonu olan Yeliz Koblay ve SDÜ öğrencisi olan milli sporcular basına tanıtıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Kılınç, kampta bulunanlar dışındaki milli sporcular ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende konuşan Rektör Baydar, yeni akademik yılda da milli sporculara önem verdiklerini belirterek, 2012 olimpiyatlarında SDÜ'lü milli sporcuların üniversitenin adını duyuracaklarını ve SDÜ'yü bir olimpiyat merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Rektör Baydar, "Milli sporcu olan öğrencilerimizin müsabakalara daha iyi hazırlanmaları için bütün imkanları sağlıyoruz. Onlarda üniversitemize gelirken burada daha iyi hazırlanacaklarına inanarak geldiler. Bizim hedefimiz çok iddialı. SDÜ'yü ve Isparta'yı olimpiyatlara hazırlıkta öncü duruma gelmek ve olimpiyatlara hazırlık merkezi haline getirmek istiyoruz. Burası olimpiyatlara hazırlığın merkez üssü olacak." diye konuştu.

Baydar konuşmasının ardından Avrupa Şampiyonu olan Yeliz Koblay'a hediyesini verdi.

Avrupa şampiyonu Koblay, şampiyon olurken duyduğu heyecanın aynısını törende de duyduğunu belirtti. Koblay, küçük yaşlardan itibaren sporla ilgilendiğini belirterek, bilimsel anlamda da kendisini geliştirmek ve daha başarılı olmak için SDÜ'ye geldiğini anlattı.

Koblay, "Milli sporcu olarak üniversite seçimimde çok alternatifim vardı. Ancak ben başarıyı burada yakalayacağımı düşündüğüm için SDÜ'yü seçtim. Başka sporculara da tavsiye ediyorum. Bizlere sağladıkları imkanlar için de teşekkür ediyorum." dedi.

Ayrıca, milli sporcuların basına tanıtıldığı törende sporcular ve branşları hakkında da bilgiler verildi. SDÜ'de öğrenim gören Milli sporcular şöyle:

Atletizm: Yasin Ceylan, Derya Demiral, Yusuf Altkaya

Triatlon : Emel Yıldırım, Fadime Kaçar,

Kayak: Fahriye Esra Başyiğit,

Judo: Aslı Polat,

Futbol: Alkan Kandemir, Emre Kanağı,

Halter: Halit Genç, Mehmet Yılmaz, Emine Çetintürk,

Okçuluk: Begünhan Elif Ünsal,

Kickboks: Yeliz Koblay