İhlas Yayın Holding İmkb'de İşlem Görmeye Başladı

İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, "Çok başarılı bir halka arz gerçekleştirdik. Bu da İhlas Yayın Holding'e olan teveccühün bir göstergesi" dedi.

İhlas Haber Ajansı (İHA), TGRT Haber TV, TGRT FM Radyo, TGRT Belgesel TV, Türkiye Gazetesi, İhlas Fuar Hizmetleri, 25 adet aylık sektörel dergi, İhlas İletişim ve Alternatif Medya'dan oluşan ve çeşitli medya mecralarına sahip olan İhlas Yayın Holding, İMKB'de düzenlenen törenle işlem görmeye başladı.
İhlas Yayın Holding'in ilk işlem gününde düzenlenen törende konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, bu hafta birkaç halka arzın gerçekleştiğini belirterek, bunun Türkiye'ye olan ilginin gittikçe arttığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Halka arza olan ilgiyi arttırmak için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Erkan, "17. şirketimizin halka arzı gerçekleşiyor. Başarılı bir halka arz oldu. 1 lira 30 kuruştan yaklaşık 11 bin yatırımcıya satış yapıldı" dedi.
2011 yılını 25 halka arzla bitirmek istediklerini kaydeden Erkan, başvurular göz önünde tutulduğunda bu sayının yakalanabileceğini söyledi.
İhlas Yayın Holding'in halka arzına ilişkin detaylara değinen İMKB Başkanı Erkan şunları söyledi:
"Yurt içi bireysel yatırımcıların sayısı 10 bin 987, İhlas Grubu çalışanları 595 kişi, yurtiçi kurumsal yatırımcılar 20 adet ve yurtdışı kurumsal yatırımcılar da 9 olmak üzere toplam 11 bin 521 yatırımcıya satılmış oldu. Halka arz edilen miktara 5 kat talep gelmiş, bu nedenle de halka arz planlanan 50 milyon nominal değerli hisse senedinin yanı sıra 7.5 milyon lira nominal değerli hisse senedini de ek olarak gerçekleştirmişlerdir. Bu kapsamda Holdingin halka açıklık oranı yüzde 28,75 olmuştur. Halka arz
edilen hisse senetlerinin tamamı ortak satışı şeklinde gerçekleşmiştir. Toplam piyasa değeri bu fiyatlarla 260 milyon liraya geliyor. Halka açık kısmının değeri de 74 milyon 750 bin lira civarında. Konsorsiyum lideri Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve konsorsiyuma üye 26 aracı kurum da halka arzda görev yapmıştır."
Halka arz çalışmaların devam ettiklerini anlatan Erkan, 2023 yılında İMKB'de bin şirketi görmek istediklerini ifade etti.
Törende konuşan İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören ise 5 ay önce de İhlas Gazetecilik'in halka arzının gerçekleştiğini hatırlatarak, "Demek ki ayağımız alıştı, uğurlu geldi yine buradayız. SPK Başkanı'nın bir hedefi vardı; 3 yılda bin şirket diye. Biz bu bin şirketten iki tanesi olduk. İnşallah bunun arkası da gelir. Senenin 17. halka arzını gerçekleştirmiş olduk" dedi.
Halka arz edilen miktarın 5 katı talep geldiğini hatırlatan Ören şunları söyledi:
"Bu da İhlas Yayın Holding'e olan teveccühün bir göstergesi. Ne yapmak istediğimiz iyi anlatabildik, şirketlerimizi iyi tanıttık. Çok kıymetli ortaklarla çalıştık, başta Oyak Menkul Değerler olmak üzere. Bu sefer töreni yeni salonda yapıyoruz. Çok başarılı bir halka arz gerçekleştirdik. Başka halka arzlarda da beraber olmak dileğiyle."
İhlas Yayın Holding'in halka arzının derslerde anlatılacak kadar başarılı olduğunu ifade eden SPK Başkanı Vedat Akgiray, "Türkiye'de toplam 1 milyon yatırımcı olduğunu düşünürsek, bir kısmı aktif değil bildiğiniz gibi. 10 bin-11 bin rakamı fevkalade önemli. Bu işi böyle yapmak gerekiyor. Bu sene devam edecek bu ihraçlar. Seneye çok daha iyi olacağını hep söylüyoruz ama gördükçe inancımız daha çok artıyor" dedi.