Gıda Ve Tarım Komitesi 1. İstişare Toplantısı

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD), Gıda ve Tarım Komitesi'nin 1. İstişare Toplantısını gerçekleştirdi.

İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Cevdet Soyak 'ın davetli olduğu programa TASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Ören, Gıda ve Tarım Komite Başkanı Lütfi Çebi, Genel Sekreter Yunus Emre Peltanır ve üye iş adamları katıldı. Kahvaltı ile başlayan program, Kontrol Şube Müdürü Soyak'ın verdiği bilgiler ve iş adamlarının sorularıyla devam etti. Program yaklaşık 2 saat sürdü.
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Sağlığı Kanunu hakkında bilgi veren Soyak, "Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında uygulamaya giren yasaya göre işletmeler, hayvansal ürün üreten firmalar üretime başlamadan önce onay almaları zorunlu hale gelmiştir. Onay almadan üretime başlayan tesislere on bin lira para cezası kesilmektedir. Satış ve toplu tüketim yerleri kayıt belgesi ve izin aldıktan sonra faaliyete geçmeleri gerekmektedir. İller arası çapraz denetimler yapılmaktadır"
dedi.
Soyak, "Tekirdağ'ın konumu ve limanı itibariyle Tekirdağlılar için bir şans. Tekirdağ'ın konumu güçlenmektedir. Limanın hizmete girmesi ile Tekirdağ ticaret şehri olacaktır. İletişim ve bağlantılar çok önemlidir. STK'ların da yönlendirmeleri ile ticari imkanlar daha iyi konuma gelecektir" diye konuştu.
Gıda ve Tarım Komite Başkanı Lütfi Çebi ise, "Derneğimiz ve komite olarak iş adamlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Müdürlerimiz ile bir araya gelerek yeni kanunları ve mevzuatları öğrenmek, işlerimizi daha iyi seviyelere getirmek için "İstişare Toplantılarını" düzenlemekteyiz. Tekirdağ'da gerçekten büyüyen bir potansiyel var ve gıdacılar olarak bu potansiyelin içinde yer almalıyız" şeklinde konuştu.