Türk Sağlık-sen'den Kayseri'ye 'Muz Cumhuriyeti ' Yakıştırması

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Uz. Dr. Ünal Polat, "Kayseri Muz Cumhuriyetinde mi ?" diye düşünmekten kendilerini alamadıklarını söyledi.

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Uz. Dr. Ünal Polat, düzenlediği basın toplantısında, sendika çalışanlarının haklarını takip ederken tüm gücünü üyelerinden ve hukuktan aldığını ancak Kayseri'de bu düzenin uygulanmadığını belirtti.
Elindeki muzla gazetecilere poz veren Polat, Türkiye Devleti'nin hukuk devleti olduğunu belirterek, "Bizler vatandaşlar olarak hukukun üstünlüğüne inanırız ve bu çerçevede işlerimizi yürütürüz. Sendikamız çalışanlarının haklarını takip ederken tüm gücünü üyelerinden ve hukuktan alır. Fakat maalesef Kayseri'de bu düzen uygulanmıyor. Kanunlarla tarafsız olması gereken yöneticiler iktidara yakın olmak ve ona yaranmak kaygısı ile tarafsızlıklarını koruyamıyorlar. Sayın yöneticilerimize buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Bu makamlar size emanet verilmiştir. Sizler adaletsizlik yapıp, bu emanete ihanet etmeyin. Bizler her iki dünyada da bu ihanetin hesabını sorarız" dedi.
Sağlık müdürünün adını kullanan birilerinin çocuk hastanesine tayin listeleri oluşturup sendika konusunda baskı kurduklarını iddia eden Polat, "Bu ayıbı temizlemek sağlık müdürüne düşer. Açılmamış çocuk hastanesine ilan edilmeden atamalar devam ediyor. Bu hangi vicdana, hangi adalete sığar merak ediyoruz. Bizler Türk Sağlık-Sen olarak Çocuk Hastanesine atanacak personelle ilgili olarak gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhemşirelik krizi devam ediyor. Mahkemenin görevine iade ettiği başhemşire kanun ve yönetmenlikleri hiçe sayılarak fiilen görev yaptırılmıyor. Kanun ve yönetmenliklere açıkca aykırı olan bu uygulamaları yapanlar güçlerini nereden alıyorlar merak ediyoruz. Hukuk devletinde kanunsuz yetki olmaz. Kayseri muz Cumhuriyeti'nde mi yaşıyor? demekten kendimizi alamıyoruz" ifadelerini kullandı.