Şekerbank, Erzurum Kış Oyunları öncesinde işletmelere kredi kampanyası düzenliyor

Şekerbank, 25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na hazırlanan Erzurum bölgesi işletmelerine finansman desteği sağlamak amacıyla Erzurum Ticar

Şekerbank, 25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na hazırlanan Erzurum bölgesi işletmelerine finansman desteği sağlamak amacıyla Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile protokol anlaşması imzaladı.

Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Fırat ile kredi anlaşmasına imza koydu. Yıldız, 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenecek ve 60 ülkeden 3 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan Kış Oyunları'nda bölge işletmelerinin artacak olan iş hacminin ve bunun oluşturacağı finansman ihtiyacını avantajlı koşullarda sağlayacaklarını söyledi. Yıldız, banka olarak protokol kapsamında esnaf ve küçük işletmelere 60 aya kadar vade ve 0.88'den başlayan faiz oranları ile finansman desteği sağlayacaklarına dikkat çekerek, "Kredi geri ödemeleri Kış Oyunları'nın bitmesinin ardından, Mart 2011 tarihine kadar ertelenecek. Protokol çerçevesinde ayrıca POS komisyon oranlarında da indirim uygulanacak." dedi.

KREDİ BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, imzaladıkları kredi protokolünün Erzurum bölgesi için önemli olduğunu dile getirdi. Yücelik, Kış Oyunları'nın bölgenin sosyo-ekonomik kalkınması için büyük önem taşıdığına değinerek, "Şekerbank ile yaptığımız protokol bizim ve bölge işletmeleri için çok önemli. Şekerbank'ın ödeme kolaylığı sağladığı bu anlaşma bölgemiz için büyük bir şans." diye konuştu.