Güney Kore ile Adana arasında tekvando eğitimi protokolü imzalandı

Adana Valiliği ile Güney Kore Büyükelçiliği arasında tekvando eğitimi konusunda protokol imzalandı.

Valilik makamında yapılan törende konuşan Gü

Adana Valiliği ile Güney Kore Büyükelçiliği arasında tekvando eğitimi konusunda protokol imzalandı.

Valilik makamında yapılan törende konuşan Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae, Türkiye ile ülkesi arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişme gösterdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretinin olumlu sonuçlarının sürdüğünü aktaran Bae, önümüzdeki hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkelerine geleceğini hatırlatarak, bu ziyaretler iki ülke arasındaki işbirliğine güç kattığını söyledi. Güney Koreli işadamlarının Türkiye'ye yatırım yapmalarına rağmen aynı ilgiyi Türk işadamlarından görmediklerini aktaran Bae, istenilen düzeyde olmamasına rağmen ikili ilişkilerin her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti.

Vali İlhan Atış ise Adana'nın çok büyük potansiyelinin bulunduğunu belirterek yabancı yatırımcılara her konuda büyük imkanlar sağladıklarını kaydetti. Birçok ülkenin yatırımcılarının Adana bölgesine ilgi gösterdiğini dile getiren Atış, Güney Koreli işadamlarının da ellerini çabuk tutmalarını, aksi takdirde arsa bulamayabileceklerine işaret etti.

Daha sonra iki ülke arasında tekvando eğitimi konusunda protokol imzalandı. Kore Büyükelçiliği ve Adana Valiliği arasında imzalanan protokole göre, iki ülke arasındaki ilişkilerin spor aracılığıyla geliştirilmesi amacıyla okullarda tekvando eğitimi konusunda işbirliği yapılacak. Bu işbirliğinin pilot uygulaması 2010-2011 öğretim yılında Ceyhan ilçesindeki Cumhuriyet ve Gazi İlköğretim Okullarında gerçekleşecek. Vali Atış, Adana'nın tarihi ve turistik değerlerini yansıtan bir vazo, Büyükelçi Bae ise zindelik verdiğini belirttiği Güney Kore'ye özgü çay hediye etti.