CHP İzmir İl Başkanı Nalbantoğlu: Bu işi kurultay çözer

CHP'deki kaos devam ederken en güçlü olduğu illerden İzmir'de İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, partide yaşananları değerlendirerek, "Bu işi kurultay çöze

CHP'deki kaos devam ederken en güçlü olduğu illerden İzmir'de İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, partide yaşananları değerlendirerek, "Bu işi kurultay çözer." dedi. Gelişmeleri bir yurttaş olarak üzülerek izlediğini belirten Nalbantoğlu, "Yıllarca bu partide politika yapmış, emek vermiş birisi olarak rahatça söyleyebilirim ki birçok badireden ve zorluktan başarıyla çıkmış partimiz, bu durumdan da güçlenerek çıkacaktır. Deneyimli kadroları, sağduyulu yöneticileri ve tabanıyla her şey daha iyi olacak. Ortada tüzükle ilgili hukuki tartışma var. Bizden çok deneyimli parti genel başkanımız ve genel sekterimiz bu konuyu yargıya taşıdıklarına göre demek ki ortada hukuki bir sorun var. Sonuçta hem hukuki hem de parti anlamında bu işin çözümü kurultaydır. Genel başkanımızın dışında partiyi seçimli bir kurultaya taşıyacak kimse yok. Genel başkanımız nasıl isterse öyle olacak." şeklinde konuştu.

CHP'de bölünme olmayacağını iddia eden Rıfat Nalbantoğlu, "CHP'nin bugün üstlendiği misyonu, genel başkanından en alt tabandaki kişisine kadar herkes en iyi şekilde biliyor. Bölünme beklentisi içinde olanlar, hiç böyle bir hesabı yapmasın. CHP, bu süreçten güçlenerek çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu. Nalbantoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Önder Sav arasında yaşanan ayrılıkla ilgili olarak da şunları söyledi: "Demek ki bu süreçte yaşananlar, ilişkileri bu noktaya getirdi. Ne yaşandı, ne yapıldı biz bilemeyiz. Bu durumun en kısa sürede tamir edilmesi gerekliliği açıktır. Bu konuda da tüm partililer üzerine düşeni yapmak zorundadır."

CHP İzmir İl Teşkilatı'nda parçalanma ve dağılmanın söz konusu olmadığını da belirten Nalbantoğlu, İzmir'den seçilen iki genel başkan yardımcısı Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan'ın durumu hakkında ise, "Biz süreci yakından inceliyoruz ve takip ediyoruz. Eğer yargı sonucunda iki değerli arkadaşımızın genel başkan yardımcısı olması hukuken de netleşirse, İzmir il başkanı olarak kendilerine başarılar dilerim. Sayın Genel Başkanımız, yeni MYK'ye ikisini hangi nedenle seçti bilemiyorum. İkisi de partinin her kademesinde yıllarca görev yapmış, deneyimli politikacıdır. Sayın Yüksel il başkanlığı yaptı, şu anda parti meclisinde; Sayın Oyan'ı da zaten tüm Türkiye yakından tanıyor." dedi. Nalbantoğlu, partide yaşanan olağanüstü günlerin ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Sav ile telefonda görüştüğünü de söyledi: "İkisiyle de üzerinde durduğumuz konuları konuştuk. Partinin birliği konusunda esas olanların yapılması gerektiğini söylerken bunun bozulmaması konusunda hepimizin üzerine görevler düştüğünün altını çizdiler. Hepimizden bu konuda sağduyulu davranmamızı istediler. Bu konuşma ve açıklamalar bizim için çok önemli. Zaten biz de bu doğrultuda çalışıyoruz. Bazen bu tür dalgalanmalar olmadan denizler durulmaz."

İstemedikleri, beklemedikleri ve olmasını istemedikleri bir süreçten geçtiklerinin ifade eden CHP İL Başkanı Nalbantoğlu, "CHP'lilerin gönlü rahat olsun. Partimizin iktidar hedefinden asla bir sapma olmayacaktır. Bugün hâlâ daha iktidarın en büyük alternatifi CHP'dir. Partimiz, insanların gönlündeki yerini koruyarak bu süreçten de başarıyla çıkacaktır." diye konuştu.