Ak Partili Kadınlardan Kızılay'a Ziyaret

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gökçen Enç, Teşkilat Başkanı Bengül Hatipoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kızılay Haftası nedeniyle Antalya Kan Bağış Merkezini ziyaret etti.

Ak Partili Kadınlardan Kızılay'a Ziyaret
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya Kan Bağış Merkezi Müdürü Tolga Temel, Kızılay Haftası nedeniyle eğitim seminerlerine ağırlık verdiklerini belirtti. Turizm ile birlikte özel hastanelerin sayısının arttığı Antalya'da sağlık turizminde de artışın söz konusu olduğunu bildiren Temel, "Sağlık Bakanlığı'nın 'Güvenli Kan Projesi' ile devlet ve özel hastanelerin kan alma yetkisi yoktur. Kısa bir süre için Akdeniz Üniversitesine kan alma yetkisi verildi. Kan alma işlemi sadece Kızılay tarafından yapılmakta ve Antalya'daki hastanelerin kan ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılanmaktadır. Çünkü acil durumlarda yapılan müdahaleler her zaman risk taşır. Bu riski aza indirmek için güvenli kan alımı ile hastanelerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.
Akdeniz bölgesinin Talesemi hastalığının çocuklarda çok görüldüğü bir bölge olduğunu kaydeden Temel, "Bu çocukların kan ihtiyaçları da Kızılay tarafından karşılanmaktadır. Kızılay olarak sürekli bağışçılara ihtiyacımız var. Bunun için de kurduğumuz ekipleri bütün ilçelere gönderiyoruz. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde de kan alma birimi oluşturduk" ifadelerini kullandı.
Kızılay'ın yaptığı çalışmalar ve eğitim seminerleri hakkında bilgi alan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gökçen Enç ise Kızılay'ın en büyük yardım kurumlardan olduğunu söyledi. Enç, "Türk toplumu ve Antalya halkı olarak çok duyarlı bir toplumuz. Ancak kan verme bilincini aşılamak ve insanları harekete geçirmek zorundayız. Gelecek nesilleri kan verme konusunda ve sağlık açısından faydalarını anlatarak sürekli kan vermeleri için bilgilendirmeliyiz. AK Parti Kadın Kolları olarak dönem dönem seminerler düzenleyerek bireyleri kan vermeleri konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.