Adana Tarım Ve Sera Bahçe Fuarları Açıldı

TÜYAP tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Adana Tarım 2010 ile Adana Sera Bahçe 2010 Fuarları eş zamanlı olarak açıldı.

Adana Tarım Ve Sera Bahçe Fuarları Açıldı
TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan fuarda kısa bir konuşma yapan Adana Valisi İlhan Atış, "Muhteşem fuar oluyor, ÇÜFAŞ ve TÜYAP'a teşekkür ediyorum" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da konuşmasında, her geçen gün artan ilginin gelecek yıllarda da katlanarak artacağını ve şuan 13 bin metre olan kapalı alanın 30 bin metrekare alana çıkarmaya Adana'nın gücünün yeteceğini söyledi.
Adana Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun, tarımın dünyada önemli stratejik bir konumu olduğunu ve Adana'nın da bu açıdan stratejik öneme sahip konumda olduğunu belirterek, "Adana'da birim alandan alınan verimin dünya ortalamasının üstündedir. Tarım için önemli olan tedarik ve pazarlamadır. Fuarlarda tedarik ve pazarlamanın bir arada bulunması tarımın gelişmesi açısından önemlidir" dedi.
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, Adana'nın tarımın başkenti olduğunu, Çukurova ile birlikte düşünüldüğünde Avrapa'nın en önemli bölgesi olduğunu vurgulayarak, çay ve fındık dışında tüm bitkisel ürünlerin üretildiği ender bir bölge olduğunu söyledi.
TARMAKBİR Başkan Yardımcısı Fazlı Özaltın da, "Tarım ve makine et ve tırnak gibidir. Bu fuarda et ve tırnak olayını fuarlarda görüyoruz" dedi. Özaltın, Türkiye'de tarımda kullanılan traktörlerin yüzde 40'ının 20 yaş üzerinde olduğunu, bu nedenle verimin artmadığını, maliyetin aşağıya çekilemediğini kaydederek, makineleşmede de teknolojinin artırılması yoluna gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.
TÜYAP Adana Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, fuara19 ülkeden 360 firmanın katılımıyla yurtiçi ve yurt dışından 100 bin kişinin beklendiğini vurgulayarak, "Davet edilen işadamlarına ve yurt içinden 40'ın üzerindeki ilden bine yakın otobüs organizasyonu ile gelen ilgililere ve profesyonellere ev sahipliği yapılacaktır" diye konuştu.