Van Belediye Meclisi'nden 3 Günlük 'Kürtçe Okuma Kampanyası' Kararı

Van Belediye Meclisi, yaptığı Kasım ayı toplantısında, 3 günlük 'Kürtçe okuma kampanyası' yanı sıra birçok karar aldı.

Van Belediye Meclisi'nden 3 Günlük 'Kürtçe Okuma Kampanyası' Kararı
Her ayın ilk haftasında yapılan Van Belediye Meclisi toplantısın bu ayki toplantısında da önemli kararlar alındı. Meclis Başkan vekili Sabri Abi başkanlık ettiği toplantıya, BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan da izleyici olarak katıldı. Mecliste, Alipaşa Mahallesi'nde yapılan yeni bir sokağa isim verilmesi konusunda tartışma yapıldı. Görüşlerin ardından yeni sokağa isim verilmesi talebi oylanarak, Çevre ve İmar Komisyonu'na yetki verildi. Komisyon, mahalle sakinleri ile görüşerek sokağın ismini belirleyecek.
Meclis ayrıca İl Özel İdaresi ile ortaklaşa yapılacak olan 'Çocuk trafik eğitim parkı' projesine ortak olma talebini tartıştı. Parkın İskele sahilinde bulunan Yaşar Kemal Parkı içerisinde 4 bin 500 metrekare alan içerisinde olması talepleri oy birliğiyle kabul edildi.
Belediye Meclisinin aldığı önemli karar ise Van'da 3 gün boyunca yapılacak olan 'Kürtçe okuma kampanyası' oldu. Van Belediyesi Kültür Müdürlüğü talebi doğrultusunda "Kürtçe Okuma Kampanyası" kapsamında çalışma başlatılması talebi oy çokluğuyla kabul edildi. Kampanya çerçevesinde paneller, söyleşiler ve imza günleri ile kitap okuma günleri yapılacak. Yine kampanya çerçevesinde Kürtçe'ye çevrilen 5 Dünya Klasikleri kitabı çoğaltılarak tanıtım ve dağıtımı yapılacak. Kampanya Van Belediyesi, Kurdi-Der, Eğitim-Sen ve Lis yayınevi işbirliği yapılacağı belirtilerken, kampanya çerçevesinde birçok ünlü yazar ve şairde Vanlılara buluşacak.