Türkiye'nin markaları Türkiye'nin çocuklarını giydiriyor

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Türkiye'de şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük ölçekli sosyal sorumluluk projelerinden birini hayata geçirerek t

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Türkiye'de şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük ölçekli sosyal sorumluluk projelerinden birini hayata geçirerek tam 100 bin çocuğu giydirdi. Kıyafetlerin dağıtımı Kurban Bayramı öncesi tamamlanmış olacak.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), 'Türkiye'nin markaları Türkiye'nin çocuklarını giydiriyor' adı altında benzersiz bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza attı. Kampanya, her çocuğun yaş, beden ve cinsiyet özellikleri doğrultusunda hazırlanan kıyafetlerle Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinden seçilen 100 bin çocuğun kışlık giyim ihtiyacını karşıladı.

Kurban Bayramı öncesi tamamlanacak dağıtımların Mardin ayağında, Ayfer Gök İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen törene, BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, BMD Yönetim kurulu Üyesi ve Kampanya Koordinatörü Mehmet Ziylan, BMD Üyeleri Emiş Güzeliş ve Hüseyin Doğan da katıldı.

Yılmaz Yılmaz, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Ayfer Gök İlköğretim Okulu'nda çocukların sevinicini paylaşmak için bulunduklarını ifade etti. Dağıtımların tam da soğukların kapıda olduğu Kurban Bayramı öncesinde tamamlanacağını hatırlatan Yılmaz, BMD'nin çocukları tepeden tırnağa giydirerek, onlara bayram hediyesi sunduğunu söyledi. Yılmaz Yılmaz hedeflerinin Türkiye'de soğuktan üşüyen çocuk kalmayıncaya kadar kampanyaya devam etmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Mardin'deki dağıtıma ilişkin detaylı bilgi veren Yılmaz, "Mardin'de merkez ve ilçelerde toplam 15 bin çocuğu giydirdik. Nakliye 5 TIR ve 4 adet kamyonla yapıldı, Mardin Merkez, Kızıltepe, Derik, Savur, Nusaybin, Midyat, Mazıdağı, Ömerli, Dargeçit ve Yeşilli ilçelerine gönderilen 3826 adet koliden 688'i dışında tamamının dağıtımı gerçekleşti." dedi.

Kampanya için hazırlanan giysiler, bu sene için seçilen Diyarbakir, Van, Mardin, Çankırı, Gümüşhane illeriyle, İstanbul'un Pendik, Sultangazi, Esenyurt, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçelerinde dağıtıldı. Toplam 6 parçadan oluşan giysi paketi 1 mont, 1 gömlek, 1 pantolon, 1 çift ayakkabı ve 2 çift çoraptan oluşuyor. Çocukların cinsiyet, yaş ve beden özellikleri dikkate alınarak hazırlanan yepyeni giysi paketleri, kız/erkek öğrenci durumuna ve bölgelere göre pantolon yerine etek, gömlek yerine yelek veya kazak, ayakkabı yerine de bot içerebiliyor. Kampanya için 100 bin çocuk için hazırlanan giysilerin piyasa değeri 20 milyon TL'yi buluyor.