Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sertel: Farklı düşünceye tahammülsüzlük artıyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği panele konuşmacı olarak katılan Taraf Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur ve Star Gazetesi yazarı Mustafa Akyol'un oturduğu masaya idam ipi atılmasını kınadı. Sertel, "Farklı düşünceye tahammülsüzlük, her geçen gün artıyor." dedi.

TGF Genel Başkanı Sertel, konuya ilişkin mesajında, Oğur ve Akyol'a ölümü çağrıştıran bir protesto yöntemiyle idam ipi atılmasının düşünce ve ifade özgürlüğüyle bağdaşmadığını vurguladı. "Hangimiz Laik Değiliz?" başlıklı panelde Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Gençlik Kolları üyeleri tarafından yapılan saldırıyı kınayan Sertel, "Fikirlerini ifade etmek için katıldıkları bir panelde meslekdaşlarımızın böyle bir saldırıya maruz kalması, kimden gelirse gelsin kabul edilemez. Basın ve düşünce özgürlüğünü sıkça tartışır hale geldiğimiz bugünlerde karşıt düşüncelere karşı gelişen bu tahammülsüzlük ortamını, demokrasiyi ve çok sesliliği engelleme girişimi olarak değerlendiriyoruz. Meslekdaşlarımıza yönelik bu tür çirkin saldırıların tekrarlanmamasını diliyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.