Tarihi Sille köyünde restorasyon çalışmaları başladı

Konya'nın merkez Selçuklu Belediyesi, Sille köyünde bulunan tarihi Mormi ve Orta Camileri ile Aya Elenia Müzesi'ni restore ettiriyor.

Belediye, Sil

Konya'nın merkez Selçuklu Belediyesi, Sille köyünde bulunan tarihi Mormi ve Orta Camileri ile Aya Elenia Müzesi'ni restore ettiriyor.

Belediye, Sille köyündeki tarihi Mormi ve Orta Camii ile Aya Elenia Müzesi'ni restore ettirmek için kolları sıvadı. Sille köyünde düzenlenen törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, restorasyon çalışmalarının aslına uygun bir şekilde yapılacağını söyledi. Tarihe sahip çıkmanın önemine değinen Atalay, tarihi eserlere sahip çıkmanın önemli bir görev olduğunu belirtti.

Sille'de 5 bin yıllık medeniyetlerin eserlerinin ortaya çıkarmak için çalıştıklarını söyleyen Atalay, Sille'ye gelecek olan turist sayısını arttırmayı hedeflediklerini anlattı.

Ziyarete gelen turistlerin konaklamaları için de gerekli olanakları sağlamak istediklerini bildiren Başkan Atalay, "Amacımız buraya gelen turistlerin konaklama sürelerini arttırmaktır. Konya'ya gelen turistler sadece Mevlana Müzesi'ni değil, Sille gibi tarihi yerleri de ziyaret edeceklerdir." dedi.

AK Parti Konya İl Başka Vekili Suat Altınsoy ise geleceğe yatırım yapmanın önemli olduğunu söyledi. Tarihi dokuların yapılmasının yeterli olmadığını belirten Altınsoy, bunları korumanın da önemli olduğunu aktardı.

Sille köyünde yaşayanların tarihi dokuya sahip çıkması gerektiğine değinen Altınsoy, belediyenin yapmış olduğu restorasyon çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

Sille köyünde düzenlene törene Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yanı sıra, AK Parti Konya İl Başka Vekili Suat Altınsoy, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve çok sayıda davetli katıldı.