Sivas'ta et fiyatlarını belirlemede yetki tartışması

Sivas Ticaret Borsası tarafından et fiyatlarında yüzde 20 indirim yapıldığı yönündeki açıklamanın ardından Sivas'ta 'yetki' tartışması başladı. Yiyec

Sivas Ticaret Borsası tarafından et fiyatlarında yüzde 20 indirim yapıldığı yönündeki açıklamanın ardından Sivas'ta 'yetki' tartışması başladı. Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül, fiyat belirlemede yetkinin kendilerine ait olduğunu açıklarken, yetki tartışmasına son olarak Esnaf Odaları Birliği de dâhil oldu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, et fiyatları ile ilgili son günlerde yazılı ve görsel basında çıkan haberlere son noktayı koyarak, et fiyatları ile ilgili tek yetkili birimin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı günlerde ülke genelinde yaşanan et sıkıntısının kasap esnafı ve vatandaşı mağdur ettiğini belirten Köksal, son günlerde basın aracılığı ile et fiyatlarında yüzde 20 oranında indirim yapıldığının açıklandığını belirterek, kamuoyunun ve vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

Köksal, "Basınımızda çıkan bazı haberler ile et fiyatlarında yüzde 20 oranında indirim yapıldığı açıklanmaktadır. 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu'na tabi olan esnaf ve sanatkârlar ürettiği mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri Esnaf ve Sanatkârları Birliği'nin onayından geçmediği müddetçe hiçbir geçerliliği yoktur. Bu konuda tek yetkili Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı'dır. Farklı açıklamalar vatandaşların ve esnafımızı sıkıntıya sokmaktadır." dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, kasapların şu an itibariyle Birlik Yönetim Kurulu tarafından onaylanan fiyat tarifesi üzerinden satış yaptığını, kasapların belirlenen fiyatların altında da satış yapabileceğini sözlerine ekledi.