Narman'da Buzağı Yarışması Yapıldı

Erzurum'un Narman ilçesinde hayvancılığı teşvik için 13'üncüsü yapılan 'En İyi Buzağı' yarışmasında dereceye giren çiftçiler, altınla ödüllendirildi.

Narman Kaymakamlığı ve Tarım İlçe Müdürlüğü'nce hayvancılığının geliştirilmesi ve teşviki amacıyla 13'üncü En İyi Buzağı yarışması düzenlendi. Erzurum Hayvan Sağlık Şube Müdürü Özcan Yıldırım, Veteriner Hekim Erhan Diler Kılıç ve Veteriner Sağlık Teknisyeni Turgut Aydın'dan oluşan jüri, günler öncesinden yarışmaya hazırlanan buzağıları tek tek inceledi.
Yarışmada erkek buzağı kategorisinde Kuruçalı köyünden Enver Akbulut'a ait buzağı birinci, Göllü Köyünden Adnan Koç'a buzağı ikinci, ilçe merkezinden Halil İbrahim Deyirmencioğlu'na ait buzağı ise üçüncü oldu. Dişi buzağı kategorisinde ilçe merkezinden Adem Biber'e ait buzağı ilk sırada yer alırken, ikinciliği Kuruçalı köyünden Cemil Akbulut'a buzağı, üçüncülüğü ise Hanifi Pehlivan'a ait buzağı aldı.
Yarışmada ödül olarak birinci olan buzağıların sahiplerine birer tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere de çeyrek altın verildi.
Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ilçenin hayvan yetiştiriciliği için ideal bir yer olduğunu belirtti. Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Narman'ın hayvancılıkta ve suni tohumlamada ilçeler içerisinde ilk sırada yer aldığını söyledi.