Kent Konseyleri Gaziantep'te Buluştu

Kent konseyleri arasındaki iş birliği toplantılarının üçüncüsü 24 â€" 25 Kasım tarihlerinde Gaziantep'te yapıldı.

Kent Konseyleri Gaziantep'te Buluştu
Toplantıya Afyonkarahisar, Batman, Bursa, Çanakkale, Karabük, Gaziantep, Kocaeli ve Yalova kent konseylerinin başkan ve genel sekreterleri katıldı. Bursa Kent Konseyi'ni Gaziantep'te Genel Sekreter Enes Battal Keskin temsil etti. Toplantıda Kent Konseyleri arasındaki iletişim ve iş birliğinin geliştirilmesi konusundaki süreç hakkında bilgi veren Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, öncü ve rehber olma rolünün gereği olarak Bursa Kent Konseyi'nin bundan sonraki çalışmalarda da üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini söyledi.
Keskin, Türkiye'deki kent konseylerinin kapasitelerini geliştirilmesi ve karar alma mekanizmalarına gerekli etkiyi yapabilmesi için kent konseyleri arasında iletişim ve iş birliğini kapsayan bir yapının kurulmasının önemli olduğunu vurguladı.
3. kent konseyleri buluşmasına Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılarak kent konseyleri oluşumuna destek verdi.