Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi

Forum İstanbul Gençlik Platformu Kütüphanesi'nin açılışı Ardahan'ın Göle ilçesi Endüstri Meslek Lisesi'nde yapıldı.

Forum İstanbul Gençlik Platformu "2023'te Kütüphanesiz okul kalmasın" sloganıyla yola çıkarak, Göle Endüstri Meslek Lisesi'nde bir kütüphane açılışı gerçekleştirdi. 19 kitaplık, 40 kişilik bireysel çalışma masası ve yaklaşık 2 bin kitabın yer aldığı kütüphane açılışına Göle Kaymakamı Kemal Atasoy, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aydın, Forum İstanbul Gençlik Platformu yetkilileri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Forum İstanbul Gençlik Platformu Genel Sekreteri Sinem Dumlu, şimdiye kadar birçok proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "2023'te Kütüphanesiz okul kalmasın" projesinin bunlardan biri olduğunu söyledi.
Dumlu, Forum İstanbul Enstitüsü bünyesinde kurulmuş olan 'Forum İstanbul Gençlik Platformu, 'yarının Türkiye'sinin sahibi gençlerin geleceğe hazırlanmasına katkı sağlamayı hedeflediğini, platformun geleceğin emanetçisi gençliğin yaşamak istedikleri gibi bir dünya için; fikirlerini, hayallerini, projelerini hayata geçirebilmelerini, tartışabilmelerini sağlamak misyonuyla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Dumlu, "Bu vesileyle Forum İstanbul Gençlik Platformu kütüphanelerinin açılış amacının, 'hayalleriniz geleceğinizdir' sloganıyla yola çıkan Forum İstanbul Gençlik Platformu gençleri Türkiye'nin bugünü ve yarınıyla ilgili orta ve uzun vadeli düşünmeye yönlendirmek ve gençlerin öneriler getirmesini sağlamak amacıyla oluşturulan uluslararası bir platformdur. Bu amacıda Türkiye'nin 83'ü aşkın üniversitesindeki temsilcilerimiz ve üyelerimizin desteğiyle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
İlk olarak Ardahan'da kütüphane açtıklarını ifade eden Dumlu, "Bu projedeki ilk hedefimiz Ardahan'a kütüphanemizi açmaktı. Çünkü Ardahan'ın ÖSS'deki durumunu göz önüne alarak ilk olarak burada açmayı uygun gördük. Bu nedenle kütüphanemizdeki çok sayıda kitap üniversiteye hazırlık ve ansiklopedilerden oluşuyor" diye konuştu.