Chp Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi Trabzon'da Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP'nin tek başına iktidarı hedeflediğini belirterek, hiç bir partiyle ittifak yapmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Chp Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi Trabzon'da Konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Teşkilatı Merkez İlçe Grup ve Danışma Kurulu toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Grup Başkanvekili ve Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu, Merkez İlçe Başkanı Murat Özçilingir ve çok sayıda parti üyelerinin katılımıyla yapıldı.
Toplantının basına açık bölümünde konuşma yapan CHP Grup Başkanı Vekili Akif Hamzaçebi, son günlerde ülke de CHP'nin bir seçim ittifakının içine çektirilmeye çalışıldığını belirterek "Daha bugün bir televizyon kanalında partimizin ittifakı girişimleri ima edilmeye çalışılıyor. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Bu konuda hiçbir partilimizin ağzından ittifak hakkında kelime dahi çıkmadı. Genel Başkanımız, Kılıçdaroğlu tarafından açıklanmıştır. Nasıl oluyor da halen daha bizim partimizin ittifak yapacağı söylenebilir anlamış değilim. İktidara yürüyen bir partinin böyle bir ittifakı söz konusu değildir. CHP tek başına iktidarı hedeflemiştir ve hiçbir partiyle ittifak girişimi yoktur" dedi.
Kendilerinin sunduğu projelere AK Parti iktidarının sahiplendiğini belirten Hamzaçebi, "Aile Sigortası projesi bizim önerimizdi şimdi ise bunu AK Parti'liler sahiplenmeye çalışıyor. Bizim projemizi kabul etmesinin uygulanabilirliğini bakacağız, göreceğiz. Biz mutlu oluruz bizim projelerimiz çok. Başka projelerimiz de var bunları zamanı gelindiğinde ortaya koyacağız" diye konuştu.
"Askeri İdari Mahkeme olmalı mı olmamalı mı ?" tartışmalarına da değinen Hamzaçebi şöyle konuştu:
"Yargı birliği tartışılıyor. Yargı birliği Türkiye'de tartışılması gereken bir kavramdır. Askeri yargı ayrı sivil yargı ayrı biz bu ayrımı yanlış buluyoruz. Askeri yargı kalkmalıdır. Askeri İdare Mahkemesi 1961 Anayasası'nda bile yoktu. Türkiye böyle bir modeli uzun süre daha taşımak zorunda değildir. İktidar partisin bu konuya gelmiş olmasını son derece olumlu buluyorum. "
Sıcak paraya dayalı ekonomi politikasının ekonomiyi ve reel sektörü iliklerine kadar boşaltmakta olduğunun altını çizen Hamzaçebi, " İşletmeler kapanmakta, esnaf çekini ödeyemez duruma gelmektedir. Bugün bir Vergi Barışı uygulamaya konulacak. Olumlu buluyoruz. Birikmiş borçlarının yeninden yapılanması ve düzenlenmesini CHP olarak olumlu bulduğumuzu ifade etmeliyim. Bizim CHP olarak bir teklifimiz de var. İşletmelerin rahat bir nefes alması lazım. Ama bunu yaparken vergisi düzenli ödeyen mükelleflerimiz de unutmayalım. Onlar her hafta aldatıldık hissine kapılıyor, bu hissi ortadan kaldırmak için vergisini düzenli verenlere bir sembolik indirime gidilmelidir" şeklinde konuştu.