Ak Partili Belediye Başkanları Toplandı

AK Parti Bartın İl Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından, AK Partili Belediye Başkanları ile toplantı düzenlendi.

Ak Partili Belediye Başkanları Toplandı
AK Parti Bartın İl Başkanlığı'nda düzenlenen belediye başkanları toplantısına AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, AK Parti İl Yerel yönetimler Başkanı Gökser Çağdaş, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, AK Parti Yerel Yönetimler Birim Başkanları katıldı. Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu mazeretleri dolayısıyla toplantıya katılamadı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yerel Yönetimler Başkanı Gökser Çağdaş, belediye başkanlarına yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, hepsinin kendi bölgelerinde bir marka olduklarını, bölgelerine hizmet getirmek için gece gündüz çalıştıklarını ve bu çalışmalarda da teşkilat olarak milletvekili, il başkanı ve il yönetimi olarak her zaman yanlarında olduklarını belirtti. İl başkanı Yakup Ulupınar ise toplantıda yaptığı konuşmada, "Belediye başkanlarının gerçekten büyük bir özveri ile çalıştıklarını biliyorum. Biz de her ay yaptığımız bu toplantıyla belediye başkanlarımızın çalışmaları hakkında bilgi alarak istek ve taleplerini dinliyoruz. Bu istek ve talepleri Milletvekilimiz Yılmaz Tunç ile birlikte takip edip kurumlar ve kuruluşlar düzeyinde yapılması gerekenlerin yapılmasını sağlıyoruz. Ayrıca Bartın'daki AK Partili Belediyeler, AK Parti Genel Merkezi tarafından uygulanan proje çerçevesinde Ankara Mamak Belediyesiyle kardeş belediye olmuşlardır. Bu kapsamda birbirlerinden proje, araç-gereç ve benzeri destekleri alarak çalışmalarına yardımcı olacaklardır" dedi.
BELEDİYELERİN ÇALIŞMALARI
Yapılan toplantıda belediye başkanları yaptıkları çalışmalar hakkında teşkilat üyelerini bilgilendirerek yaptıkları yatırımlardan bahsetti. Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, "Karayollarıyla ortak çalışma yaparak belediye sınırlarındaki bin 200 metrelik yolun tekrar düzenlenerek ilçemize yakışır bir hale getirilmesini sağladık. Meclis kararıyla belediye binasını yüksek okul için üniversiteye tahsis ettik. Belediyemizin borcunu bitirdik. Çakraz-Kurucaşile kara yolunun ihalesi bekleniyor ; İhale yapılınca çalışmalara başlanacak. Önümüzdeki yıl beldes projesiyle beldemizi daha çok güzelleştireceğiz" dedi.
Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, "Kurban bayramında gurbetteki vatandaşlarımız Hasankadı'ya geldiğinde yapılan hizmetleri görerek bize teşekkür etti. Gerçekten şu anda Hasankadı bir şantiye görünümünde. Karayollarıyla belediye olarak ortak yaptığımız çalışmayla belde girişinde düzenlemeler yapıyoruz. Mahallelerdeki yol, su, kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Belediye garajını tamamladık. Yapımı devam eden futbol sahasının yüzde 60'lık bir bölümü tamamlandı. Kültür Bakanlığı'nın da katkılarıyla belediye binasının önünde sosyal tesis inşaatı yapmaya başladık. Hasankadı'ya kamera sistemi kurduk; bu sayede gurbetteki vatandaşlarımız internetten 24 saat Hasankadı'yı izleyebiliyorlar. Hasankadı-Kozcağız yolcu taşıma hattını, Hasankadı-Bartın olarak uzattık" dedi.
Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, "Kültür Bakanlığının da katkısıyla Belediye binasının yanında yapımı devam eden kültür sarayını tamamladık. Su ulaşmayan mahallelere su deposu yaparak, su sorununu ortadan kaldırdık. Mezbaha özel sektöre kiralanarak, özel sektörün yatırımıyla daha hijyenik hale getirildi. Bir iş adamının katkısıyla yapımına başlanan anaokulu tamamlandı. Yapımı devam eden futbol sahasının yüzde 80'lik bölümü tamamlandı" dedi.
Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, "Toplum Sağlığı Merkezi inşaatı bitirildi. Belediye binasında tadilat çalışmaları yapılıyor. Terminal içinde tuvaletler hijyenik hale getirildi. Su işlerinde kullanmak için araç satın alındı. Yaklaşık 25 bin metrekarelik parke kilit taşı mahallelere döşendi. Park ve bahçelerin düzenlemeleri devam ediyor. Karayollarıyla ortak tretuvar çalışmaları devam ediyor. İller Bankasıyla yapılan hale hazır planı çalışmaları devam ediyor. İller Bankası kanalizasyon projesi ihalesi yapıldı. Halk Eğitim ile iş birliği yaparak kurs açacağız. Bütün görüşmelerimizi yaptık. Yeni terminal projesi hazırlanıyor. Kozcağızın girişine üst katı düğün ve toplantı salonu olacak şekilde yeni terminal yapacağız. Elektrik kablolarının yer altına alım işi proje aşamasında. Mezarlıklarda düzenlemeler yapılıyor" dedi.
Toplantının bitiminde Belediye Başkanları çalışmalarında destek veren AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yakup Ulupınar ve İl Teşkilatına teşekkür etti.