Van Gecesi'nde Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halay

Valilik tarafından ilk kez düzenlenen 'Van Gecesi' büyük beğeni topladı. Türkçe ve Kürtçe türkülerle davetliler eğlenceye doyarken, Vali Münir Karaloğ

Valilik tarafından ilk kez düzenlenen 'Van Gecesi' büyük beğeni topladı. Türkçe ve Kürtçe türkülerle davetliler eğlenceye doyarken, Vali Münir Karaloğlu davetlilerle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

Van Valiliği'nin organizasyonuyla düzenlenen 2. Uluslararası Doğu Anadolu Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Van Yemekleri Sempozyumu çerçevesinde Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) VİP Salonu'nda bir de 'Van Gecesi' düzenlendi. Van türküleri ve yöresel yemeklerin ikram edildiği geceye katılan Vali Karaloğlu, davetlilerle birlikte yer sofrasında oturdu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Memet Metin Barlık'ın müzisyen ekibiyle birlikte Van yöresine ait birbirinden güzel türküler okudu. Barlık, daha sonra sahneye davet ettiği VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile birlikte Kürtçe düet yaptı. Daha sonra 1970'li yıllarda Van'da folklor oynayan ve şu anda çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yapan ekibin davul-zurna eşliğinde sergilediği halk oyunları büyük beğeni topladı. Vali Münir Karaloğlu da folklor ekibine eşlik ederek bir süre onlarla birlikte halay çekti. Gecede emekli öğretmen Fevzi Leventoğlu'nun okuduğu şiir ve manilerin ardından bu kez 'Van Oturma' ekibi sahnedeki yerini aldı. Ekibin seslendirdiği Van türküleri ve Ercişli aşık Ömer Poyrazoğlu'nun (Ummani baba) söylediği türkülerin ardından gece sona erdi. Programın ardından Vali Münir Karaloğlu, Van Yemekleri festivaline katkı sunan otel, restoran, kahvaltı salonu işletmecilerine birer teşekkür belgesi verdi.

Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, yemek festivaline ve Van gecesine emek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Karaloğlu, "Van artık kolektif iş yapmayı öğrendi. Bu akşam 30'a yakın kuruluşa teşekkür belgesi verdik. Bu kuruluşlarımızın 2 gündür devam eden bu organizasyonda emekleri var. Ben emeği geçen hem kamuda çalışan arkadaşlarıma, hem de bu kuruluşların yetkililerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da yine el birliği ile gönül birliği ile kentimize güzel hizmetler etmeye devam edeceğiz." dedi.

Van Gecesi'ne Vali Karaloğlu'nun yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Vali Yardımcıları Atay Uslu, Hüseyin Demirbaş, Murat Uzunparmak, ilçe kaymakamları, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Baro Başkanı Orhan Hemedoğlu, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Battal, kurum amirleri sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.