Su altında yemek yeme fırsatı

Sakarya ve Kocaeli'nin içme ve kullanma suyunun karşılandığı Sapanca Gölü'nde sosyal ve spor aktiviteleri için hazırlanan, 'Sapanca Gölü Kuzey Kıyısı Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi' ilgiyle karşılandı.

Su altında yemek yeme fırsatı
Serdivan İlçesi Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın açıkladığı proje gölün 20 metre derinliğinde sualtı restoranı ile göl kıyısına 5 yıldızlı otel ve hobi balıkçı evlerini de kapsıyor.

Sapanca Gölü’nün kuzey şeridi üzerine Serdivan Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve tüm Sakarya için büyük önem taşıyan ‘Sapanca Gölü Kuzey Kıyısı Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi’, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Projenin tanıtımında konuşan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar şu bilgileri verdi:

“Sakarya ve Serdivan’a ayrı bir çehre kazandıracağız. Bu sadece bizim projemiz değil, Sakarya’nın projesi. Bölgeye önemli katkı sağlayacak. Herkesin desteğini bekliyoruz. Yaklaşık 30 milyon euro'ya mal olacak bir projeyi Serdivan Belediyesi’nin imkanlarıyla yapmamız mümkün değil. Bizim, ‘bu proje mutlaka böyle olacak, bu şekilde yapılacak’ diye bir direnişimiz bulunmuyor. Yeniliklere ve değişikliklere açık bir proje.”

GÖLÜN KUZEY KIYISI CANLANACAK

Sapanca Gölü’nün kuzey kıyısının yaşam alanına dönüştürülmesi amaçlanan projenin Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da gönderildiğini söyleyen Alemdar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sakarya ana kent merkezine en yakın kıyı şeridi olan gölün kuzey kısmının, halkımızın kullanımına tekrar sunulması için belediyemiz 8.5 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridinde, mevcut imar koşullarına büyük oranda uyarak kentsel dönüşüm tasarım projesini hazırladık. Bu proje ile Sapanca Gölü havzası birinci mutlak koruma bandında bulunan kuzey şeridinin rekreatif sportif amaçlı kullanıma yönelik fonksiyonlar ile donatılmasını ve bu alanın ulusal ve uluslararası rekreasyon merkezi olarak doğal, fiziksel ve kitlesel etkileriyle koruma- kullanma dengesini koruyan Turizm merkezi olmasını hedefliyoruz.”
restaurant,under water,lake,design,technology,project,architecture

SU ALTINA RESTORAN


Sapanca Gölü kuzey sınırını ileride Çark Deresi kenarında Justinyen Köprüsü’ne ve devamında kent merkezine kadar ulaştıracak yaya aksı kıyı boyunca kesintisiz olarak hazırlanan projede, Esentepe mevkiine gölün 20 metre altına sualtı restoranı, 5 yıldızlı otel, kıyı köy evleri, hobi balıkçı evleri, kafeler, piknik alanları, bungalov tarzı konaklama alanları, karavan park alanları ve spor alanları yer alıyor.