PMYO bünyesinde ilkyardım eğitim merkezi

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Polis Meslek Yüksek Okulu(PMYO) bünyesinde ilkyardım eğitim merkezi oluşturuldu. Merkezin düzenlediği İlkyardım Temel Eğitim

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Polis Meslek Yüksek Okulu(PMYO) bünyesinde ilkyardım eğitim merkezi oluşturuldu. Merkezin düzenlediği İlkyardım Temel Eğitim kursuna katılan polisler konu mankeni ve maketleri üzerinden aldıkları eğitimi uyguladı.

Toplumsal olaylara müdahale eden polisler artık, sağlık görevlilerinin bulunmadığı acil durumlarda kendisi ilk tıbbı yardımı yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir genelgesi doğrultusunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illler içinde ilk polis İlkyardım Eğitim Merkezi'ni Erzurum PMYO'da açtı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Erzurum PMYO'ya ilkyardım temel eğitimi alan 9 polis ile bir hemşire ataması yapıldı. İlkyardım temel eğitimi uzmanı polisler, Erzurum Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 16 polise konu mankeni polisler ve maketler üzerinde teorik ve uygulamalı ilkyardım eğitimi verdi.

Kurs sonunda düzenlenen törenle kursiyer polisleri sertifika verildi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ilkyardım eğitim kurslarının gelecek yıldan itibaren PMYO son sınıf öğrencileri ile zaman içerisinde bütün teşkilat mensuplarına verileceğini ifade etti. Vatandaşların huzur ve güvenliği için asayiş hizmetlerinin yanı sıra gerekli anlarda ilk yardım müdahalesinde de bulunacaklarına vurgu yapan aynı yetkililer, "Vatandaşın huzur ve güvenliği için polis olarak,'bilinçli ilk yardım hayat kurtarır' ilkesinden hareketle halkımıza sağlık alanında da hizmet edecektir." dedi.