Ordu'nun Tiyatro Yazarı

Ordu'da bir tiyatro oyuncusu ve yazarı olan TSE Ordu Temsilcisi Ufuk Ersoy, bir oyunu bile kabul ettirmenin oldukça zor olduğu devlet tiyatrolarına 4 yılda 4 oyununu kabul ettirdi

Ordu'nun Tiyatro Yazarı
Ordu'da bir tiyatro oyuncusu ve yazarı olan TSE Ordu Temsilcisi Ufuk Ersoy, bir oyunu bile kabul ettirmenin oldukça zor olduğu devlet tiyatrolarına 4 yılda 4 oyununu kabul ettirdi. Devlet Tiyatroları Başdramatuğluk'luğu, Ersoy'un son 4 yılda yazdığı 4 oyununu arşivine aldı ve ülke genelindeki tüm tiyatrolara göndererek oynanabilecek referans eserlerden olduğunu belirtti.
1982 yılında başladığı tiyatro serüveninde 30 oyunda rol alan, ardından 1990 yılında oyun yazmaya başlayan Ufuk Ersoy, ilk ödüllerle 1999 yılında tanıştı. 1999 yılı Kasım ayında yurt çapında tüm yazarlara açık olan İstanbul Kadıköy Belediyesi Çağdaş Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından düzenlenen 1. oyun yazma yarışmasında 'Örümceğin Yaşamı' ve 'Sapan' isimli 2 oyunuyla 'Jüri Özel Ödülü' almaya hak kazandı. TSE için 'Önce Kalite' isimli çocuk oyununu da 1997 yılında yazan Ersoy'un bu oyunu 1998-1999 ve 2003 yılında 110 kez sahnelendi. 2004-2005 tiyatro sezonu içerisinde Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmen yardımcılığı görevinde de bulunan Ersoy, bu dönemde Ordu Belediye Başkanlığı'nın da desteğiyle, Romanya Devlet Tiyatrosu'nun sergilediği 'Gözardındaki Çocuk' ve 'Matruşka' isimli 2 oyunun Ordu seyircisiyle buluşmasını sağladı.
4 YILDA 4 OYUNU DT REPERTUARINA GİRDİ
Yazdığı ve Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen 'Örümceğin Yaşamı' isimli oyun, 2007 yılında Devlet Tiyatrosu Edebi Kurulu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Devlet Tiyatrosu repertuarına kabul edilen ilk oyunu oldu.
Türkiye'de en fazla göç veren bölgeler arasında bulunan Karadeniz Bölgesi'nde ekonomik sıkıntılar içerisinde olan bir ailenin İstanbul'a göçünü ve büyük şehrin çarklarında nasıl öğütüldüklerini, ezildiklerini, yok olduklarını anlatan 'Sapan' isimli oyunu ise 2008 yılında Devlet Tiyatrosu repertuarına kabul edilen ikinci oyunu oldu.
2009 yılında ise M.Taner Çelik ile birlikte yazdığı, paranın ön planda olduğu, 'parasız adam gereksiz adamdır' anlayışının hakim olduğu dünyada, 'eğer paranız varsa güzel yaşayabileceğiniz gibi, güzel de ölebilirsiniz' konusunu yer yer komik olaylarla seyirciye aktaran 'GÖŞ/Güzel Ölüm Şirketi' adlı 2 perdelik 3.oyunu da Devlet Tiyatroları genel repertuarına alındı.
Bunlarla yetinmeyen Ufuk Ersoy, bu kez 2010 yılı içerisinde M.Taner Çelik ile birlikte yazdığı, 2. Dünya Savaşı yıllarında küçük bir kasabada görevli, idealleri olan bir hemşireyle, kasabanın müzisyen genci arasındaki aşkı yer yer komik öğelerle anlatan 'Dansedermisin Hemşirem' isimli 2 perdelik oyunla Devlet Tiyatrosu repertuarına müracaat etti. Sözkonusu oyun, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Başdramatuğluk'luğun 16 Kasım 2010 tarihli toplantısında alınan kararla DT Repertuarına alındı.
Bütün bunların yanında Türk Standardları Enstitüsü adına yazdığı ve bilinçli tüketici konusunda hedef kitle olan ilköğretim öğrencilerine yönelik 'Önce Kalite' adlı çocuk oyunu son bir yıl içerisinde başta Ankara, Bursa, Konya, Kayseri, Ordu, Manisa, Salihli, olmak üzere ücretsiz olarak 80 kez sahnelendi ve 40 bin öğrencinin izlemesi sağlandı. Aynı oyun, geçen yıl Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ödüllendirilmişti. Oyun halen bazı illerde sahneleniyor.