MHP Genel Başkanı Bahçeli, açığa alınan 3 generale sahip çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 generalin açığa alınmasıyla ilgili olarak, hükümeti Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üze

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 generalin açığa alınmasıyla ilgili olarak, hükümeti Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üzerinden siyaset yapmakla suçladı.

Devlet Bahçeli, Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesi Sueno Hotel'de partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Partisinin otelde düzenlediği Belediye Başkanları Toplantısı'na katılan Bahçeli, yaptığı konuşmada Balyoz sanığı 2 general ile bir amiralin açığa alınmasıyla ilgili hükümete yüklendi.

AK Parti iktidarında TSK'nin bilinçli bir şekilde yıpratıldığını iddia eden Bahçeli, 2011 seçimlerinde iktidara gelmeleri halinde bunların hesabını soracaklarını söyledi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ)'da 3 generalin terfisinin hükümet tarafından bilinçli bir şekilde engellendiğini savunan Bahçeli, "AK Parti TSK üzerinden politika yapmaya bir an önce son versin. Cumhuriyet tarihi süresince TSK hiç bir zaman AK Parti'nin 8 yıllık iktidarında olduğu gibi yıpratılmadı. YAŞ kararlarıyla terfisi engellenen 3 general, mahkeme sürecinde bakanlar tarafından idari tedbir olarak açığa alınıyor. Hükümet yargı ve TSK üzerinden elini çeksin. Suçun şahsiliği ilkesinden hareket edilerek suçlular kimse cezalandırılsın. Bütün bir kurum yıpratılmasın." diye konuştu.

Bahçeli, meşru hükümete karşı kumpas kurma, tertip, darbe planı hazırlama ve devirme girişimlerine karışanlar hakkında hukuki işlem yapılması hususunda iktidarın da muhalefetin de hem fikir olduğunu kaydetti.

TSK üzerinde yapılan yıpratmanın Türkiye'nin içte ve dıştaki düşmanlarına karşı cesaret verdiğini belirten Bahçeli, başta Balyoz davası olmak üzere diğer mahkeme davalarının yargılamasının hızlandırılması gerektiğini söyledi.

"FÜZE KALKANI HUSUSUNDA HÜKÜMET GERÇEKLERİ HALKTAN GİZLİYOR"

Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan NATO toplantısında füze kalkanı anlaşması hususunda hükümetin anlaşma içeriğini halktan gizlediğini öne süren Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'de başka Ortadoğu ülkelerinde başka konuştuğunu belirterek, 'siyasi münafıklık'la suçladı.

Başbakan Erdoğan'ın Ortadoğu'da İsrail'e 'şahin' kesildiğini iddia eden Bahçeli, hükümetin füze kalkanının hangi ülkeye karşı kurulduğunu net bir şekilde kamuoyuna açıklaması gerektiğini belirtti.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan, füze kalkanı anlaşmasının içerini halktan gizliyor. Türkiye'de başka Bağdat'ta, Haiti'de Beyrut'ta, Şam'da ve Kabil'de başka konuşuyor. Şayet Başbakan Erdoğan İsrail'e katil diyorsa, o zaman füze kalkanının öncelikle kimi muhafaza etmek için planladığını açık ve dürüstçe milletimize açıklamalıdır. Aksi takdirde arkada İsrail'le el altından pazarlık eden, önde de İsrail düşmanlığı yapan münafık ve şahsiyetsiz siyasetçi özelliği yakasına bir daha çıkmamak üzere yapışacaktır."

AK Parti iktidarında zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğunu öne süren Bahçeli, hükümetin partileri üzerinde siyaset yapmayı bir önce vazgeçmesini istedi.

12 Eylül'de yapılan anayasa değişikliği paketi oylamasında da AK Parti'nin, MHP'li belediye başkanları üzerinde büyük oyunlar oynadığını iddia eden Bahçeli, bazı belediye başkanlarının kışkırtma sonucu partilerinden istifa ettiğini ileri sürdü.

Referandum öncesi partilerinden istifa eden belediye başkanlarına haklarının helal ettiklerini dile getiren Bahçeli, MHP seçmenin ise gönül vererek seçtikleri belediye başkanlarına haklarını helal etmesinin zor olduğunu kaydetti.

Bahçeli, "AK Parti, referandum öncesi kirli siyasi oyunlarla partimizi karıştırmaya çalıştı. Bazı belediye başkanlarımızı değişik entrikalarla kandırdı. Partiden istifa ettirdiler. Bazıları MHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçti. Şu iyi bilinmelidir ki dün partisini satanlar, bir zaman sonra geçtikleri AK Parti'yi de satacaklardır. AK Parti'de bir çatırdama ve sarsıntı gördüklerinde başka bir partiye geçmeye çalışacaktırlar." diye konuştu.