Malatya'da 5 bin fidan toprakla buluştu

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), Malatya'nın Yaygın beldesinde 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Derneğin belde belediyesi ile

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), Malatya'nın Yaygın beldesinde 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Derneğin belde belediyesi ile birlikte organize ettiği şenlikte "Gücduvani Hatıra Ormanı'' için fidanlar dikildi. Şenliğe çok sayıda dernek üyesinin yanı sıra, Malatya Öncü Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği üyesi öğrenciler de katıldı.

ÇEKÜD Genel Başkanı Süleyman Yorulmaz, törende yaptığı konuşmada, erozyonla mücadele edilen Türkiye'de ağaçlandırmanın her insanın adeta bir hobisi olması gerektiğini belirterek, ''Mezarlıklar, tarla sınırları, çeşme başları, yol kenarlarını ve bulduğumuz her boş alanı ağaçlandırmalıyız. Toprağa eli değmeyen, ağaç dikmeyen hiç bir el kalmaması için Türkiye genelinde ağaçlandırma faaliyetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Kentler geliştikçe beton yığınları artmaktadır. Sağlıklı bir çevre ve toplum için, toprakla barışıp onunla dost olmalıyız.'' dedi.

Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş da beldenin erozyonla yüz yüze kalan bu bölgesinde, ağaçlandırma seferberliği yapılarak fidan dikilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından, şenliğe katılan vatandaşlar ellerine aldığı fidanı toprakla buluşturdu. Şenlikte toplam 5 bin fidan dikildi.