Ak Parti'ye Çalgılı Türkülü Bin Üye

Kafkasya Karapapak, Azeri, Ahıska, Dağıstan, Terekeme Birliği Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyesi bin kişi, çalgı ve türküler eşliğinde AK Parti saflarına katıldı.

Ak Parti'ye Çalgılı Türkülü Bin Üye
Kafkasya Derneği'ndeki toplu iltihak törenine AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Kafkasya Karapapak, Azeri, Ahıska, Dağıstan, Terekeme Birliği Başkanı Şahin Güzelyurt ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Hükümetin önemli işler başardığını belirten 450 kadın ve 550 erkek, topluca AK Parti'ye geçti. İl Başkanı Sedat Yalçın, Kafkasyalı yeni üyelerle daha da güçlendiklerini, güzel işler başaracaklarını ifade etti. Yalçın, Türkiye'de bir normalleşme sürecinin yaşandığına işaret ederek, bunu herkesin gördüğünü bildirdi.
Türkiye'de devlet ile vatandaş arasındaki ilişkilerin AK Parti iktidarının icraatıyla vatandaş lehine çevrildiğini, bu hakları daha da genişletmeye çalıştıklarını dile getiren Yalçın, vatandaşların anayasa değişiklik paketine 'evet' diyerek Türkiye'de güçlü bir demokrasi oluşturmak için adım atılmasını sağladıklarını belirtti.
"POPÜLİZME PRİM VERMEYİN"
Yalçın, Bursa'nın bir göçmen şehri olduğunu hatırlatarak, "Bursa bizlere emanet. Bursa'ya sahip çıkmamız lazım. Ben Kafkas insanının mert, vatansever yüreğiyle çok önemli bir renk olduğu kanaatindeyim. Ben de sizlerden biri olarak diyorum ki, 'Lütfen popülist politikalara prim vermeyin'. Çünkü karşılığı olmayan hiçbir şey vaat edilmemeli. Siyaset sadece Türkiye'de değil, dünyada da zor. Çünkü artık küreselleşme sebebiyle her şey daha şeffaf" diye konuştu.
Yalçın, kapılarının herkese 24 saat açık olduğunu, bütün samimiyetleriyle meselelerin üzerine gittiklerini sözlerine ekledi.
Kafkasya Türkleri Derneği Başkanı Şahin Güzelyurt ise, Bursa'nın Türkiye'nin 4. büyük ili, tarım, turizm ve kültür şehri olduğunu belirterek, kendilerinin de Bursa'yı doğdukları değil doydukları şehir olarak vatan benimsediklerini söyledi.
Bursa'yı daha yukarılara taşımak için ellerinden geleni yaptıklarını, taşın altına ellerini koyduklarını ifade eden Güzelyurt, 17 ilde binin üzerinde üyesiyle çok faal bir dernek olduklarını kaydederek, "Bursa'ya örf, adet ve geleneklerimiz çerçevesinde hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.
Daha sonra İl Başkanı Sedat Yalçın partiye üye olanlara rozetlerini taktı.