Vali Sanayicilerin Sorunlarını Dinledi

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kasım ayı meclis toplantısına katılan Vali Ramazan Sodan sanayicilerin sorunlarını ve isteklerini dinleyerek, ekonominin iyiye gittiğini vurguladı.

ATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen Kasım ayı meclis toplantısının oturum başkanlığını Meclis Başkanı Hüseyin Özbek yaparken, Vali Ramazan Sodan'da toplantıya katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman KOSGEB Müdürlüğü'nün kurulduğunu fakat yetki verilmediği için sistemin Şanlıurfa'ya bağlı olmasından dolayı rahatsızlıklarını iletti.
Mustafa Uslu ayrıca, işadamlarının olumsuz şartlara rağmen katma değer üretmek için tüm çabalarını harcadıklarını belirterek, "Bundan sonraki meclis toplantılarımızda bürokrat ve siyasetçilerimizi toplantılarımıza davet ederek sorun ve sıkıntılarımızı dile getireceğiz. Ülkenin lokomotifi olan sanayicilerimizin önünü açmak ve sorunlarının giderilmesi için yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.
Daha sonra söz alan işadamları Adıyaman'ı tren rayının döşenmesi, tarımsal sulama pompaj istasyonlarının kurulması, bürokratik engellerin en aza indirilmesi ve OSB'ye cami yaptırılması konusunda taleplerini dile getirdiler.
Vali Ramazan Sodan ise sanayicilerin önemine dikkat çekerek, son yıllardaki ekonomik kalkınmanın altını çizdi.
Vali Sodan, "Son dönemlerde ekonomik gelişme iyiye gidiyor. Uygulanan politikalarla dünyada kriz olmasına rağmen ülkemizde ekonomi iyiye gidiyor. İşadamlarımızda bunu böyle söylüyor. Hatta IMF yardımı almadan da yolumuzu devam ettiğimizi işadamlarımız dile getiriyor. Demek ki Türkiye iyi yolda ilerliyor. İnşallah daha iyi noktalara geleceğiz. Bundan sonra inşallah işadamlarımızın yatırımları daha da artacak. Böylece ülkenin en büyük sorunu olan işsizlik sorunu en az noktalara inmiş olacak. OSB'de cami
temelinin atılmasını müftülük takip ediyordu. Bende bu konuyla ilgileneyim. Gölbaşından bu yana demiryolu gelmesi için çaba sarf ediyoruz ama Adıyaman'ın kör nokta olması nedeniyle demiryolu ağına alınmasına çok sıcak bakılmıyor. Sulama pompaj istasyonlarının sözleri aldık. Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Daha sonra meclisin normal gündemi görüşüldü.