Muş'ta ilk semt pazarı açıldı

Seyyar satıcıları biraraya toplamak için geçen yıl halk pazarı yapan Muş Belediyesi, bunu başaramayınca mahalle aralarında semt pazarları açılmasına i

Seyyar satıcıları biraraya toplamak için geçen yıl halk pazarı yapan Muş Belediyesi, bunu başaramayınca mahalle aralarında semt pazarları açılmasına izin verdi. Karar ardından ilde ilk semt pazarı Fatih Caddesi'nde açıldı.

Muş'ta, modern bir şehir statüsüne kavuşmak için her geçen gün biraz daha ilerleme kaydediliyor. Bölgede hayvan pazarı ve semt pazarı olmayan tek il olan Muş'ta artık bazı mahallelerde haftanın belirli günlerinde semt pazarları kurulacak. İlde ilk defa kurulan semt pazarında sabahın erken saatlerinden itibaren pazarcı esnafı tezgahlarını açıyor. Pazardan habersiz vatandaşlar Belediye tarafından yapılan anonslarla haberdar ediliyor. Semt pazarını beğenen vatandaşlar şunları ifade ettiler:

"Muş'un böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Bu pazarların kurulmasıyla, rekabet ortamı doğacak. Manavlar ve diğer esnaf fiyat indirmek zorunda kalacak. Bundan en karlı vatandaş çıkacak. Şimdiden bakıyoruz ki manavdaki sebze ve meyve fiyatlarına göre, pazarda satılan sebze ve meyveler daha ucuz."

Semt pazarını gezen esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, vatandaşların pazara gösterdikleri yoğun ilgiden memnun olduğunu dile getirdi.

Dede, "Muş'un semt pazarlarına ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı çok önceden tespit etmiştik. Ancak şimdiye nasip oldu. İlk pazarımızı burada açtık. Yapacağımız düzenlemeyle, haftanın her günü bir mahallede pazar kurulacak. Vatandaşlar istedikleri şeyi burada seçip alabilecekler. Hem de rekabet ortamı doğmuş olacak. Ben az önce burada bir tezgâhta bir diş fırçasının bir lira olduğunu gördüm. Ancak dükkanlarda bu diş fırçasının fiyatı 8-9 liradır. Burada vatandaş maddi gücüne göre alışverişini yapacak. Semt pazarlarının tüm Muş halkına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

MERKEZDE SEYYAR SATICI OLMAYACAK

Öte yandan, seyyar satıcılar ile başlarının dertte olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Necmettin Dede, set pazarlarının kurulması ile birlikte şehir merkezinde seyyar satıcılara izin vermeyeceklerini söyledi. Pazarlar kurulmadan önce uyarıda bulundukları ve cezai uygulama yaptıkları seyyar satıcılar ile sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Dede, şöyle dedi:

"Bildiğiniz gibi Muş küçük bir yer. Hal böyle olunca seyyar satıcılara müdahale etmekte zorluk çekiyorduk. Seyyar satıcılar, 'tezgahlarımızı elimizden alırsanız biz aç kalır, sonra da dağa çıkarız' diyerek sitemlerini dile getiriyorlardı. Biz de belediye olarak ihtiyaç sahibi bu insanları mağdur etmemek ve şehirdeki seyyar trafiğini ortadan kaldırmak için böyle bir yola başvurduk."