Mehmet İçkale İlköğretim Okulu teknoloji tasarım sınıfına kavuştu

Diyarbakır Mehmet İçkale İlköğretim Okulu, müteşebbislerin desteğiyle teknoloji tasarım sınıfına kavuştu. Sınıfın açılışını okulun öğretmenleri, öğren

Diyarbakır Mehmet İçkale İlköğretim Okulu, müteşebbislerin desteğiyle teknoloji tasarım sınıfına kavuştu. Sınıfın açılışını okulun öğretmenleri, öğrencileri ve idaricileri birlikte yaptı.

Kayapınar ilçesinde bulunan Mehmet İçkale İlköğretim Okulu'nda öğrenciler teklonoji tasarım sınıfı olmadığı için derslerinden yeterince verim alamıyordu. Okul yönetiminin gayretleri, Diyarbakırlı girişimci İrfan Çavuşoğlu'nun desteğiyle okula teknoloji tasarım sınıfı kazandırıldı.

Okulun teknoloji ve tasarım dersi öğretmeni Mustafa Akturfan, sınıf sayesinde öğrencilerin derslerinde daha verimli olacaklarını söyledi. Akturfan, "Aynı zamanda ülkemizin de teknolojide lider ülkeler arasına girebilmesi için taklit eden değil düşünen üreten ve pazarlayan bireyler yetiştirmemiz gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'mızın ilköğretimde teknoloji ve tasarım dersini getirmesiyle teknolojide lider ülkeler arasına girmek için büyük bir adım atıldı, ama okullarımızın fiziki şartlarının da teknoloji ve tasarım dersinin daha iyi işlenebilmesi için düzenlenmesi gerekir." diye konuştu.

Sınıfın açılışı için düzenlenen törene Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra öğrenci ve öğretmenler de katıldı.