KSÜ'nün yeni rektörü Karaaslan: Üniversiteyi, sayılarla, verilerle ve bilimin yardımıyla yöneteceğiz

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)'nin yeni rektörü Prof. Mehmet Fatih Karaaslan, görevi Prof. Dr. Ahmet Nafi Baytorun'dan devraldı. Yeni dön

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)'nin yeni rektörü Prof. Mehmet Fatih Karaaslan, görevi Prof. Dr. Ahmet Nafi Baytorun'dan devraldı. Yeni dönemde birlik ve beraberlik mesajı veren Karaaslan, üniversiteyi en iyi noktaya taşımaya çalışacaklarını söyledi. Üniversitedeki sorunları kangrene dönüşmeden çözeceklerinin altını çizen Karaaslan, ''Dedikodulardan uzak duracağız. Üniversitemizi sayılarla, verilerle, bilimin yardımıyla yöneteceğiz." dedi.

KSÜ Rektörlüğü'nün devir teslim töreni Avşar Kampusu'nda yer alan Prof. Dr. Ahmet Nafi Baytorun Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, KSÜ'nün tarihçesi okundu. Özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Ahmet Nafi Baytorun, rektörlüğü döneminde yapılan çalışmalardan bahsetti.

Baytorun, üniversiteyi gerek fiziki, gerek akademik olarak güçlü bir yapıya kavuşturmak amacıyla özellikle stratejik konulara ağırlık vererek, görevini en iyi şekilde yerine getirmeye özen gösterdiğini belirtti.

Görev süresi içerisinde mesai arkadaşlarıyla birlikte karşılıklı, güven, sevgi ve saygı içerisinde üniversiteyi yalnız ulusal değil, uluslar arası alanda da saygın bir kuruluş haline getirmek için uğraş verdiklerini anlatan Baytorun, bunun ilk hedefleri olduğunu ifade etti.

Üniversitenin güçlü bir fiziki yapıya kavuştuğunu söyleyen Baytorun, bundan sonra AB süreci de dikkate alınarak, fiziki yapıdan çok akademik yapıyı geliştirecek çalışmalara özellikle önem verilmelidir. Akademik birimlerin güçlendirilmesi için büyük çaba harcanmalıdır." diye konuştu.

Görev süreci içerisindeki en anlamlı yatırımın üniversite sanayi işbirliğini geliştirilmesini amaçlayan ÜSKİM olduğunun da altını çizen Baytorun, rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Fatif Karaaslan'ın da başarılı olacağına inancının tam olduğunu vurguladı. Baytorun, konuşmasının ardından, Karaaslan'a rektörlük binişini giydirdi.

"DEDİKODULARDAN UZAK DURACAĞIZ"

Daha sonra konuşan yeni rektör Karaaslan, bugünden sonra birlik ve beraberlik içerisinde, yeni yönetimi yardımcı olunması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu süreçte rektör adayı olan arkadaşlarımın ve üst düzey yöneticilerimizin yeni yönetime yardımcı olacaklarına inancım tamdır. Bizim yönetimimiz herkesi kucaklayacağına ve onların seslerine kulak vereceğine inanmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.

Üniversitenin atılım yapması gereken bir yükseköğretim kurumu olarak hızlı bir dönüşüm sürecini iyi planlayacak ve yönetecek bir kadroya sahip olduğunu aktaran Karaaslan, "Ancak üniversitemizi, bizimle birlikte kurulan üniversitelerle kıyasladığımızda akademik kadro ve alt yapı bakımından hak etmediği bir yerde olduğunu da belirtmek isterim. Artık bizim işimiz ve görevimiz üniversitemizi daha iyi bir noktaya taşımaktır. Başarı hiçbir önyargıya kapılmaksızın hep birlikte tartışarak uygun çözüm yollarını bulmakla sağlanabilecektir." ifadelerini kullandı.

Üniversitedeki sorunları kangrene dönüşmeden çözeceklerini vurgulayan Karaaslan, ''Dedikodulardan uzak duracağız. Üniversitemizi sayılarla, verilerle, bilimin yardımıyla yöneteceğiz. Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız, verdiğimiz sözlerin arkasında durmaya çalışacağız. Kişisel düşünmeyin kurum adına düşünüp karar vereceğiz.'' değerlendirmesinde bulundu. Hedeflerinin Türk üniversiteleri arasında ilk 10 arasına girebilmek olduğunu anlatan Karaaslan, bu hedefe ulaşabilmek için tüm akademik ve idari kadronun kendini sorumlu hissetmesi gerektiğini vurguladı

Konuşmaların ardından Karaaslan da Baytorun'a, teşekkür plaketi ile üniversitenin flamasını takdim etti. Törene, Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, daire müdürleri, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.