İnşaat iskelesinden düşen demir genç kızı ağır yaraladı

Adana'da kent merkezinde tadilatı yapılan iş merkezinde düşen iskele demiri sokaktan geçen bayanın kafasına isabet etti. Ağır yaralanan genç kız hasta

Adana'da kent merkezinde tadilatı yapılan iş merkezinde düşen iskele demiri sokaktan geçen bayanın kafasına isabet etti. Ağır yaralanan genç kız hastaneye kaldırıldı. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde onarım çalışmaları devam eden Sabancı İş Merkezi'nin üst katlarından düşen yaklaşık 3 metrelik iskele demiri sokakta nişanlısıyla birlikte yürüyen 30 yaşındaki Nuriye Berna Aydın'ın kafasına çarptı.

Kanlar içinde yere yığılan Aydın'a ilk müdahaleyi yoldan geçen bir doktor yaptı. Daha sonra ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Nuriye Berna Aydın'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Bir ucu olay yerinde bekleyen ticari taksiye denk gelen demir aracın kaportasını deldiği görüldü. Basın mensuplarının görüntülemek istediği demir iş merkezinin restorasyonunu yürüten işçiler tarafından kaldırıldı. Semte ticari taksicilik yapan Ali Kaleli, tüm uyarılara inşaatta hiçbir tedbir alınmadığını ileri sürdü. Vatandaşın yoğun olarak uğradığı bir caddede basit bir branda ile tadilat işlerinin yapıldığını belirten Kaleli, "Burayı kapatın dedik, ama kimse dinlemedi. Kadıncağız gözümün önünde yığıldı kaldı. Bir dakika önce geçseydim, demir parçası tavandan aracıma çakılacaktı. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı." diye feryat etti. Çevredeki vatandaşlar da şehirde bu bir çok yapının bulunduğunu açıklayarak, yetkililerin tedbir almasını istedi.