İaosb'de İletişim Otobanı Kuruluyor

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu, bölgedeki haberleşme ve internet hizmetlerinin daha hızlı ve kaliteli bir şekilde, çağın gereklerine uygun olarak Bölge katılımcılarına sunulması amacıyla fiberoptik kablolu şebeke tesis etmek üzere, Türk Telekom ile protokol imzaladı

İaosb'de İletişim Otobanı Kuruluyor
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu, bölgedeki haberleşme ve internet hizmetlerinin daha hızlı ve kaliteli bir şekilde, çağın gereklerine uygun olarak Bölge katılımcılarına sunulması amacıyla fiberoptik kablolu şebeke tesis etmek üzere, Türk Telekom ile protokol imzaladı.
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ve Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Aydın Çamlıbel' in imzaladığı protokol ile Bölgede iletişim otobanı kurulması için start verilmiş oldu. Bölge bütçesine mali yük getirmeyecek olan proje kapsamında; Türk Telekom tarafından 75 kilometresi fabrika bağlantıları olmak üzere, 135 kilometre fiber kablo çekilecek. Yapılan Protokol töreninde konuşan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş; OSB yönetimlerinin görevlerinin sadece altyapı hizmetleri olmadığını belirterek, kendilerinin Yönetim Kurulu olarak, Bölge sanayicilerinin işlerini geliştirmelerine, kolaylaştırmalarına, desteklerden yararlanmalarına, maliyetlerini düşürmelerine yönelik projelere ve faaliyetlere ağırlık verdiklerini, yerel yönetimler ve siyasi otorite ile bölge firmaları arasında köprü olmayı önemli görev kabul ettiklerini söyledi İAOSB'nin iletişim altyapısının geliştirilmesi konusunda uzun zamandır Yönetim Kurulunda çalıştıklarını ifade eden Uğurtaş, bir buçuk yıldan bu yana da iletişim firmaları ile yoğun temas içinde olduklarını dile getirdi. Altyapıyı tesis edecek kuruluş seçiminde, en iyiyi bulmak için çok titiz davrandıklarını anlatan Uğurtaş, bugün geldikleri noktada Türkiye' deki iletişim altyapısının büyük bir bölümünü tesis etmiş ve deneyimini kanıtlamış Türk Telekom ile bu işi birlikte yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları kaydetti, "Bu proje ile tesis edilecek fiber kablo; internet ve haberleşme hizmeti sağlaması yanı sıra, daha sonra tesis edeceğimiz, sayaç otomasyonu, güvenlik, su ve doğal gaz yönetiminden oluşacak bilgisayarlı işletim sistemi (SCADA) nin de altyapısını oluşturacaktır. Katılımcılarımızın ihtiyaçlarına göre en yeni teknoloji ile fiber optik altyapı üzerinden geniş bant hizmetlerinden metro Ethernet, ISDN PRI, TTVPN gibi avantajlar sunulacaktır. Yani biz, bir taşla iki kuş vurarak, hem iletişim ve haberleşmeyi hızlandırıyor, kalitesini yükseltiyoruz, hem de scada sisteminin alt yapısını kurmuş oluyoruz. Katılımcımıza maliyeti yok, yollar yeniden kazılmayacak. Sanayicilerimizin iletişim ve haberleşme giderleri artmayacaktır. Bu hizmetlere Türk Telekom'un tarifeleri uygulanacaktır. Yönetim Kurulumuz 2003 yılında doğalgaz ve su şebekesi yapımı aşamasında fiber kablo tesis edileceğini dikkate alarak, kabloların geçeceği yol altlarına 100 kilometre koruge boru inşaatı yaptırmıştır. Bu nedenle yollarımızı yeniden kazmadan fiber kablo tesis edilmiş olacaktır. Protokolde işin süresinin 1 yıl yazmasına rağmen yakından tanıdığımız ve çalışma tempolarını bildiğimiz İzmir ve Çiğli Telekom yetkililerinin bunu çok daha kısa sürede yapacaklarına eminim. İmzaladığımız bu protokolle iletişim ve haberleşme projemizin bölgemiz firmalarına en büyük faydayı sağlamasını, Türk Telekom ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Uğurtaş konuşmasının sonunda Türk Telekom yetkililerine, işbirliğine ve bölgeye beklentilerinin üstünde önem verdikleri için özellikle teşekkür etti.
Türkiye'nin iletişim ve bilişim konularında, hem de genel anlamda Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olduğunu belirten Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Aydın Çamlıbel; 1980 yılında başlayan Sanayi Devriminin en önemli araçlarından birinin iletişim ve haberleşme olduğunu söyledi. Çamlıbel, Türk Telekom'un bu devrimdeki rolüne dikkat çekerek, süreç içinde kendilerini sürekli yenileyip geliştirdiklerini, sanayiciye, turizmciye iletişim açısından çok büyük katkılar sağladıklarını vurguladı. Türkiye'deki faal 140 organize sanayi bölgesinin 70'i ile iletişim ve haberleşme konusunda işbirliği sözleşmesi imzaladıklarını belirten Çamlıbel şunları kaydetti, "Ekonomik durumu, firma sayısı ve gelişmişliği açısından Türkiye' nin en büyük OSB'lerinden bir olan İAOSB ile işbirliği yapmaktan son derece mutluyuz. Biz de bize bu fırsatı veren İAOSB Yönetim Kurulu'na çok teşekkür ederiz. Kurum olarak elimizden gelen desteği vererek, projenin 1 yıldan daha kısa sürede tamamlanmasına çalışacağız"
Batı Türkiye Bölge Müdürü Yücel Yaşar ise; İAOSB' ile bir buçuk yılı aşan süreden beri görüşmelerin sürdüğünü, protokolün bölge katılımcıları lehine defalarca revize edildiğini, bölge yönetiminin bu konuda çok titiz çalıştığını vurguladı. 550-600 firmanın yer aldığı İAOSB'nin Türk Telekom için öncelikli bölgelerden biri olduğunu ifade eden Yaşar, "Amacımız; Bölge sanayicisine kaliteli iletişim hizmeti sunmak, bunun yanı sıra, her türlü kapalı devre uygulamalarına ve bundan sonra gelişebilecek bilişim teknolojilerine uygun altyapı oluşturmaktır. Bu yatırım 4-5 milyon TL' ye mal olacaktır" dedi.