'Geleneksel Mutfak Kültürü Ve Van Yemekleri Sempozyumu' Sona Erdi

Van'da düzenlenen '2. Uluslararası Doğu Anadolu Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Van Yemekleri Sempozyumu', katılımcılar ile destek verenlere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardında sona erdi.

'Geleneksel Mutfak Kültürü Ve Van Yemekleri Sempozyumu' Sona Erdi
Van Valiliği, Van Belediyesi, İstanbul ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nce (YYÜ) düzenlenen ve bazı dernek, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütü ile kişilerce desteklenen 2. Uluslararası Doğu Anadolu Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Van Yemekleri Sempozyumu' sona erdi. Üç gündür Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) kompleksinde devam eden ve çok sayıda bilim adamının konuşmacı olarak katıldığı sempozyumun kapanışında bir konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Belli, Van Valiliği'nin yapmış olduğu ev sahipliğinden dolayı tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Sempozyumda sunulan bildirilerin bir kitap haline getirileceğini de dile getiren Prof. Dr. Belli, gelecek yılda bu dönemlerde aynı sempozyumu düzenlemeyi düşündüklerini kaydetti.
Prof. Dr. Belli'nin yaptığı kapanış konuşmasının ardından gerek sempozyuma katılarak bildiri sunan bilim adamlarına ve gereksek sempozyumun gerçekleşmesine katkı sunan kurum, kuruluşlar ile sivil toplu örgütleri, dernek ve kişilere Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile VATSO Meclis Başkanı Ata Altay tarafından katılım belgesi verildi ve Van lokumu hediye edildi. İl dışında gelen katılımcıların yarın Van'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra ayrılacağı kaydedildi.