Galericiler, kayıt dışı otomobil satıcılarından rahatsız

Türkiye Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Şimşek, Türkiye genelinde kayıtlı 60 bin ikinci el otomobil satışı yapan galeri bulunm

Türkiye Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Şimşek, Türkiye genelinde kayıtlı 60 bin ikinci el otomobil satışı yapan galeri bulunmasına rağmen, resmi kurumlarda hak ettikleri değeri görmediklerini söyledi. Şimşek, bunun için kayıt dışı oto satıcıların önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Kahramanmaraş yeni kurulan Galericiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ilk olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 oto galerisinin bulunduğu Galericiler Sitesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, başkanlığa Mehmet Demir getirildi.

Kongreye katılan Türkiye Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Şimşek, otomotiv sektörünün dünyanın en önemli iki sektöründen birini oluşturduğunu dile getirdi.

Galericilerin de bu önemli sektörün ikinci ayağını oluşturduğunu kaydeden Şimşek, "Bu güne kadar bu meslektaşlarım, gerek siyasilerin, gerekse bu sektördeki söz sahibi insanların değişik uygulamaları neticesinde bir türlü arzu ettiği imajı yakalayamadı." dedi.

Özellikle farklı meslek gruplarından insanların ikinci el oto satışı yapmasına karşı olduklarını ifade eden Şimşek, bunun önüne geçmek istediklerini vurguladı.

Şimşek, şöyle devam etti: "Bu işi birçok farklı meslek sahibi insanların yapıyor olması, toplum nezdinde gerekli itibarı görmememize neden oluyor. Örnek vermek gerekirse, yanlış anlaşılmasın ama herhangi bir öğretmen arkadaş arzu ettiği zaman ikinci el otomotiv ticareti yapabiliyor. Bakıyorsunuz bir sürü arabanın arkasında satılık yazıyor veya internet yoluyla satış yapılabiliyor. Yani doktoru, mühendisi, avukatı herkes bu işi çok kolay yapabiliyor. Bunun bir kritere oturması lazım. Belirli bir sistem üzerinde hareket edilmesi lazım." diye konuştu.

"GALERİCİLER, HAK ETTİKLERİ İTİBARI GÖREMİYOR"

Galericilerin kamu kurum ve kuruluşları önünde hak ettiği itibarı görememesinden yakınan Şimşek bunları gidermek için de örgütlendiklerini kaydetti.

Türkiye'de 60 bine yakın kayıtlı insanın sektörden ekmek yediğini hatırlatan Şimşek, kayıtsızlarla birlikte bu rakamın 300 bine ulaştığını bildirdi.

Şimşek şunları kaydetti: "İşin garibi bu kadar önemli bir mesleği icra etmemize rağmen kanun nezdinde, mali açıdan esnaf statümüz bile yok. Bir konfeksiyoncu arkadaşımızın kamu kuruluşları karşısında gördüğü itibarı bizler görmüyoruz. Kapınızın önündeki bir araç, herhangi bir konfeksiyoncunun tüm sermayesi kadar. Ama gerek kamu kurumlarında, gerek özel kurumlarda onların gördüğü itibarı görmüyorsunuz. Bunun en önemli sebebi bu mesleğin sahipsiz olması. Bu böyle olmamalı, buna son vermemiz lazım."